Skörd!!

Vi är igång!

Efter ett snabbt beslut igårkväll så är nu första skörden igång! Det har växt snabbt och bra bara sista veckan nu med regn och värme. Detta blir ett bra gräs, vi slår inte allt-allt utan en del får växa sig senare innan vi skördar, till tjocka köttisar liksom.

Det är C som slår som vanligt. Jag och kidsen tog en tripp till ministan för att köpa hönsmat och så en snabb tur in på en skoaffär. Mina skor har gått sönder, riktigt sönder! Jag avskyr att köpa skor, har alltid gjort. Visst är det kul med nya skor men jag hittar aldrig något som duger! Stora fötter har jag också så hittar man ett par fina så är de i storlek 37 men när man då letar fram i 41-42 ja då var dom inte så fina längre, hej båtar. Finskor, med klack och så finns det ju en uppsjö av, och snygga! Det skulle jag kunna shoppa mycket av! Men när tusan har man dom? Inte många dagar om året man går runt i höga klackar liksom, men jag gillar det, när det väl händer! Hur som helst så har jag svårt att hitta vardagsskor. Jag typ bor i mina träskor sommartid här hemma men ett par ”normala” skor måste man ju ha, så när mina nu sommarskor gick sönder förra veckan (efter typ 5-6års användade…) så fanns det inget val än att köpa nya. In kommer jag i affären, tittar runt och hittar inga. Förutom ETT par. Så det fick bli dom. Exakt likadana som jag hade…Men dom är svarta och inte bruna i alla fall! Jo jag vet, det måste vara det tråkigaste någonsin. Men jag har ju trivts såå i dom dessa år så varför byta om det är bra?!

Efter min sensation till skoshopping så åkte vi och fick fika hos mamma/mormor.

Han som vi haft strikt nej till socker i typ hela sitt 2.5 åriga liv har vi nu släppt lite på. Han har börjat förstå att det här med kakor och bullar och så är himla gott så ibland, ibland vi speciella tillfällen kan han få smaka lite. Det känns liksom lite fel hos mamman att min lilla bäbis sitter och får en bit sockerkaka men jag får helt enkelt skärpa mig lite och acceptera att han faktiskt är stor pojke nu! 19349644_10213578108914994_1559141137_o

En somrig lite jordgubbe satt med på den härliga altanen med såklart! 19339806_10213578108274978_1857444294_o19349462_10213578108314979_2033458417_o

Och appropå fin altan. Mamma och pappa har ju gjort så himla fint deras hus! Jag har kanske länkat förut men jag gör det igen till mammas blogg –>  Sekelskiftshem

Väl hemma så hoppade Lilla P in i traktorn med pappan och jag och Hedvig styrde kosan upp till byn.

Stängsling av ny fålla till kvigorna.

Nyfikna Muor, både vagn och hund var himla intressant.

IMG_8850 IMG_8852

Jag sprang hit och dit, med nya stolp och tråd och så det klassiska, tråden har gått av och sedan går det inte att få hop igen?! Saknas typ fyra meter, alltså hur är det möjligt??

19212926_10213578107994971_244806407_o

Men till slut hade jag fått ihop det runt hela och lägdan avdelad på mitten, exakt klar när bäbisen vankar – flyt!

Glada, hungriga mu som stått och studerat hela stängslingen fick komma och sätta mularna i det gröna, gröna gräset!

IMG_8853 IMG_8854

Här är faktiskt Gräset grönare på andra sidan stängslet!

IMG_8856 IMG_8858 IMG_8863

Hem för matlagning och läggning av små. Lilla P sover ute i vagnen och Hedvig här inne. Jag ska gå ut en sväng och kolla läget nere i lagårn och kika till hönsen och så innan jag gör kväll. Pappan har flera timmars slåtter kvar då allt måste slås idag!

En betydligt bättre dag än gårdagen och det tackar vi för. Nu önskar jag trevlig kväll!

2 reaktioner till “Skörd!!

 1. Hej!
  Jag känner så igen mig i sko-dilemmat. Bara för att står stadigt på jorden med stora fötter så blir det svårt att hitta bra skor. Men jag typ lever i asics joggingskor. 😁
  Har du tips på bra amningslinnen/toppar? Du såg ut att ha ett på dig. Ha det gott!

  Gilla

  1. Ja jag tror vi alls med lite större fötter känner igen oss i problemet 😅 Nej jag kan inte säga att jag har nått bra tips! Förutom just dessa linnen från hm då! Sköna, enkla och ser inte ut som amningsplagg utan som ett vanligt linne! Tycker det är jättesvårt att hitta fina amningskläder utan jag har alltid vanliga kläder, förutom dessa linnen då 😊 Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.