Grumpy mamma.

Lilla P och jag gick våran Gården runt som vanligt, vår lilla förmiddagsrutin. Vi går till hönsen och kycklingarna, ger mat och plockar ägg och sedan vidare ner till lagårn. Skottar foder till tjurarna och kollar läget. Idag körde vi en bal till dom också.

Och så efter lunch så åkte vi till lilla staden. Hade en fin vision av lite shopping inför det kommande dopet. Någonting i klädväg till mamman och handling till bak. Komma hem och börja baka lite smått och laga middag till att pappan kom hem.

Blev inte riktigt så. Åkte och kom fram i spöregn. Blöta barn, blöt vagn och blöt mamma sprang över stan och in i första butik. Där jag konstaterar att det finns inga kläder! Inte för mig i alla fall. Ingenting duger och med en tight budget så vill man ju gärna hitta det där guldkornet. Som passar perfekt till dopet men även till annat, i några år framöver – plus att det ska gå någorlunda att amma! Ingen tight klänning med andra ord så man måste dra upp hela köret för att komma åt…

Hur som helst så hittades det två plagg som är sådär, det där guldkornet är kvar där ute alltså. Tänk, nu när man äntligen får shoppa till sig själv så blir det bara pannkaka av alltihop.

En pojke började bli less så iväg mot stora mataffären (sprang även in på Kappahl som ligger vägg i vägg med den lånade kundvagnen med två barn i… Några blickar kanske men ingen sa något! Kanske fler som gjort samma sak). Väl på affären inser jag att handlingslappen ligger kvar hemma på köksbordet. Så bra! Pojken får en banan ur lilla barnlådan (mamman då?!) och en hungrig mamma försöker gå igenom recept i huvudet och komma ihåg det som stod på lappen.

Till slut sitter jag i bilen påväg hem. Med typ det jag skulle ha utom en viktig ingrediens till maten. Gnager i mig ett äpple och pustar. Men stannar halvvägs efter vägen då den där bebbens mat-klocka ringde. Och hemma kommer pappan inte långt efter. Vi kör grötmiddag och läser nyinköpt bok om Bonden Blom innan pappan går och nattar pojke.

Lek och gos med bäbisen en stund innan även hon slocknar. Och nu har jag gjort kväll. En sorts kakor är gjorda och en deg i kylen. Pappa C har somnat på soffan så det kvällssällskapet är inte jättesocialt.

Tänkte försöka komma i säng i tid ikväll. Hoppas att det lite grumpy humöret sovs bort som halvt suttit i hela dagen.

Men det är ju svårt att vara grumpy hela tiden då man har en sån här skinande solstråle!

IMG_9576 IMG_9578

Trevlig kväll och godnatt!

 

4 reaktioner till “Grumpy mamma.

  1. Hej! Läser din blogg varje dag, följt dig sen ni var med i unga bönder. Roligt att följa er vardag, då jag själv är uppvuxen på landet.
    En annan sak, om du inte hinner fixa några kläder till dopet så är ett tips att beställa hem något från nätet. Så himla smidigt! Ha det så bra och lycka till med allt.

    Gilla

    1. Vad roligt att du hittat hit och är en trogen läsare! Jo jag hade kikat lite på nätet men då tycker jag att det blir alldeles för mycket att välja på och får beslutsångest istället! Haha! Men en somrig klänning hittade jag och den blev ju jättebra 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.