Hönsigt värre.

Den där halvsura mamman var som bortblåst i morse, vilken tur!

Vi började dagen med att efter grötfrukosten åka till Moster Anneli. Min moster alltså. Hon är en fena på att klippa hår och nu var det dags för Lilla Ps kalufs att bli lite ansad.

Vi åkte upp till gammelmormor och gammelmorfar efter det och fick fika och sedan hämtade vi något roligt.

Mina kycklingar!! Ni minns att jag (blivande hönsnörden) beställde ett gäng avelsägg från en speciell ras jag fastnat för? 10 ägg kom på posten och har nu legat hos en vän och kollega i kläckmaskin i tre veckor. Fyra så små pippisar hackade sig ut igår! Tyvärr blev det inte fler av de 10 men det är lite vad man får räkna med då de skickas med post. Äggen är så känsliga så en liten spricka eller luftbubblor i så blir det ingen kyckling. Men glad är jag över dessa så nu ska det bli spänn att se vad det blir! Tupp/höna och vilka färger. Beställde fem av varje färg och har ju ingen aning om vilka ägg som var vilka så det får tiden utvisa helt enkelt!

Stor Wyandotte heter rasen förresten!IMG_9599

Lilla P tyckte de var så små och söta och ville gärna låna ut sin ”Raffis” till dom ❤

IMG_9596  IMG_9606

Så det har blivit lite av en hönsdag idag. De större kycklingarna fick komma ut och känna på gräset en stund medans buren rengjordes och så. Stora hönsen fick även dom rent inne och sedan har de fått flytta ihop. Ja kycklingarna är fortfarande i sin bur men står inne med hönsen. På så vis kan de vänja sig med varandra men de stora kommer inte åt att vara dum. Då dessa inte har någon mamma som kan försvara dom så får man göra såhär.

IMG_9582 IMG_9583 IMG_9589 IMG_9593

Småttingar får bo i en låda inne i huset under värmelampa ett tag.

Vi läste extra många böcker ikväll i väntan på att pappan skulle komma hem och säga godnatt innan läggning. Uppskattat från både far och son.

Trevlig kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.