En smitare och ett litet träningstips.

God morgon.

Pappan har åkt iväg på borta-jobb som vanligt. Han som faktiskt kom hem till sju igår! Men somnade på studs i soffan och sov sedan för natten. Så det var inte mycket till sällskap, trots att han var hemma! Men men sömn behövs tydligen så det var ju bra att han fick det.

Vi hade en fin dag. Grejade ute på förmiddagen med kycklingar, höns och skotta foder åt tjurarna och sånt. Moster Fanny kom sedan mitt i dagen. Vi åkte in på Vallen och gick på biblioteket! Jag har inte läst en bok på flera år! Gillar att läsa men har liksom inte haft tid och ork. Men nu, när man inte har en lagård att kliva upp till varje tidig morgon och har barn som sover om nätterna så kommer suget att ligga och läsa på kvällen. Men vet man inte vad man ska läsa är det ju hur svårt som helst att hitta en bok! Har ni något tips? Det spelar inte så stor roll vad det är egentligen,så tips mottages gärna!

Där bland böckerna ringer min telefon – djur ute! Suck! Vi har haft en helt makalös bra sommar, alla djur har hållit sig inne ända till nu! Så stress iväg hemåt. Sprang in på affären för att krafsa ihop lite mat först med Moster och barn väntandes i bilen. Hela tanken med lilla resan in på Vallen ju, mat.

Väl hemma, med kraftfoder i högsta hugg så visade det sig vara superlugnt. En Mu var ute och stod på bygrannens tomt. De hade lätt lett henne tillbaka till hagen och dom andra lätt som plätt. Å så skönt! Men ändå väldigt märkligt då vi inte såg något fel på stängslet och bara en var ute..

Aja alla inom stängslet!

Nattning av barn och ett träningspass inne på kvällen fick jag till. Jag har ju lovat er att ge tips på träningspass. Jag har inga bilder där här gången men jag kan ju dela med mig i alla fall av det jag gjorde igår.

Benböj med hopp – med eller utan vikt.

Utfall – med eller utan vikt.

Vandrande plankan – Stå i armhävningsposition och nudda knät diagonalt mot motsvarande armbåge.

Magövning – ligg på rygg, håll upp benen, sträck ut ett ben i taget och nudda tån i golvet. Pressa hela tiden ner svanken i golvet. En enkel övning för att få koll på den inre muskulaturen.

Höftlyft med ett ben – håll höften rak!

Armhävningar, på fötter eller knän, eller pilatesboll – pressa så många man orkar!

Indragningar – armhävningsposition på pilatesboll och dra sedan in bollen och knäna under magen.

Ställ antingen en tabata-timer och kör 20-30 sekunder av varje övning och 10 sekunders vila mellan. Dessa är ganska basic övningar som alla kan göra men jag lovar att man blir slut ändå!

Jag gjorde utan tid igår och körde 15 reps i varje övning, förutom armhävningar och indragningarna med bollen då gjorde jag så många jag orkade, om det blir mindre eller mer än 15 spelar ju ingen roll! Och att man gör 15 på varje ben eller sida beroende på hur övningen ser ut. Så att man inte gör 15 utfall allt som allt utan 15 på varje ben tex.

Gör dessa övningar efter varandra antingen med eller utan vila emellan, men så lite vila som möjligt. Och så ett par varv igenom hela köret!

Lycka till!

 

 

 

En reaktion till “En smitare och ett litet träningstips.

  1. Jenny colgan har skrivit tre böcker , den första heter lilla bageriet på strandpromenaden, feel-good böcker!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.