Fredag!

Kände genast i morse att detta skulle bli en bättre dag än igår. Och visst blev det så.

Pappan åkte iväg på jobb i morse igen. Jag och barn har ju varit hemma hela veckan och då menar jag verkligen hemma. Inte lämnat gården alls, inte ens som en sväng på affären. Då vår bil står på verkstaden så är vi rätt fast. Men med lite planering och storhandling i söndags så har det gått bra. Pappan har fått låna jobb-bil och nu fått en lånebil från verkstaden över helgen.

Mamman tog kvällspass ute igår och körde balar fulla foderbordet. Lånade en traktor av en kollega bara för kvällen. Storraktorn inne på verkstaden (igen) och trasig lastare på Brum-Brum och när nya grejen kom så var en sprint i fel storlek, såklart…! Så ingen fungerande traktor på gården och utfodringsdag. Tur man har fina kollegor.

Så skönt att slippa foderskottning på stora foderbordet idag. Men lite annat småfix grejade jag med medans barnen lullade gott i vagnen. Snö föll det också, chockerande… Som att det måste tryckas ut lite snöflingor varje dag!

På eftermiddagen så hade vi ett litet uppdrag jag och Lilla P; Att hämta ut skidorna!

Där inne, bakom snöhögen och dörrhandtag-högt-snödjup.

Men efter lite skottning så fick vi upp dörren och skidorna hittades.

En pojke som ställde sig på och drog iväg!

Inga som helst konstigheter. Ordentliga staktag tog han också! Mammans skidhjärta gjorde volter. Så stor han börjar bli alltså.

Och så kom morfarn med fin leverans. Påfyllning till pelletsförrådet. Lilla P var såklart med på alla avlastningstegen. Och hjälpte sedan morfar att sopa fint i lastbilen.

Lyxen att sedan åka på affären med bara den Lilla pojken när pappan kommit hem med en bil. Men efter matlagning så tog all energi slut. Men det gjorde liksom inget.

Fredagkväll, en varm dusch, soffmys och tända ljus. Med den där standardgottan med vispad grädde, melonbitar och smält mörk choklad. Så lyxigt, enkelt och gott.

Trevlig helg hörrni!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.