Det där intresset.

Inlägget innehåller en adlink. 

En morgon med frukost tillsammans med mina två barn, det kändes länge sedan, hela fyra dagar!

Så en lugn förmiddag har vi haft här hemma. Pysslat om höns och kycklingar.

En av adoptivmammorna med sina små. 10 stycken tar de hand om nu (en kyckling dog efter tre dagar, varför vet jag inte, sånt som händer tyvärr), de två ruvhönorna som inte fick några egna kycklingar. Och rasen Welsumer som detta är (och tre grönblandisar) ska vara nästan med säkerhet könsvisnade vid kläck så ser den statistiken väldigt bra ut. 6 hönor minst!

Då vi har räv som stryker kring gården så tar jag inga risker med de små. De får vara ute i en gammal kaninbur på dagarna men på kvällen lyfter jag över hela gänget i en annan kaninbur med botten och ställer in i Lillstuga på gården och stänger dörren. Ingen räv som tar sig in där inte! Och samma visa på morgonen då, de bärs ut och lyfts ut till uteburen och får picka gräs där under dagen. Ett himla flyttande men vad gör man inte för de små. Och så tar man ju och håller i varenda en flera gånger om dagen, så de blir vana hantering.

Sen att jag nu har två barn som delar mitt intresse gör ju saken ännu roligare! Pontus hjälper till och flyttar både höns och kycklingar och hänger gärna inne i buren långa stunder (självklart med övervakning). 

Och lilltjejen som blir helt till sig när hönsen kommer i närheten och klappar småkycklingarna med sån försiktighet att man smäller av.

Himla mysigt är det under mamman. Detta är två hönor, de med ”eyeliner” och kanske en av de blandade Welsumer/isbar kanske tupp då?

Och igårkväll så lades en laddning till in i kläckaren! Den här gången hälften Bramha och hälften Isbar (Silverudds blå). Bramah är egentligen en av mina favoriter. Stora och så, så vackra men med storlek kommer aptit så det går mycket mat. Men jag bara måste ha några stycken! Och då en i grannbyn hade precis i den färgskalan jag älskar så fick jag tag i några ägg hos henne som tragiskt nog hade blivit av med hela flocken en dag (eventuellt lodjur!?) så jag hoppas att de blir några av dessa ägg. Att de inte blivit för gamla och så. Kul för både henne och mig att få några avkommor av den himla fina flocken ❤

Tittar med spänning på de fint nya gröna äggen. Tro om hon kommer ihåg och vet att de blir kycklingar snart? Lillstumpan.

Min kod BONDE10 räcker juni ut hos Omlet.se där min kläckmaskin är ifrån!

Nej nu ska jag väcka en pojke som inte ska sova så mycket längre, som inte kommer somna ikväll annars…

Ha en fin fredag och trevlig helg!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.