Söndagsmys?

Denna söndagkväll slutade ju inte helt som jag hade tänkt.

Jag har haft jobbhelg på Borta-gården. Fredag-söndag. Det har gått fint. Helgdagarna har jag åkt hem mellan mjölkpassen.

Smågrejat på gården och så.

Det vackra vädret har lurats lite också och kalla vindar har blåst hårt.

Lillstumpan premiärade i Gammelmormor-stickad tjocktröja och sockar i vagnsvilan. Mysigt värre!

En stek sattes i ungen mitt i dagen idag, så den skulle få några timmar där på låg värme och vara klar i tid till att jag kom hem från lagårn.

C hade barnen med i traktorn de timmar jag var borta. Andra skörden har dragit igång. Nu tar vi det som är kvar att slå helt enkelt. Spännande att se hur mycket, eller lite, det blir…

Men det började ju naturligtvis med en punka på slåtterkrossen innan han kunde dra iväg, så både han och jag blev lite sena.

Kommer hem till slut svinhungrig! C har förberett rotsakerna i ugnen, köttet skärs upp och jag ska precis börja duka så ringer telefonen – tjurarna är ute.

Alltså NEJ. Vi släppte ut ett gäng vinterkalvar för ett par veckor sedan. Skygga är dom men lugnt tänkte vi, den nya tillgången till bete vi har i år med viltstängsel runt hela! De har alltså tagit sig ut på något vis ändå.

Bara att stänga ugn, lämna maten och packa in ungar i bil och dra iväg till grannbyn.

Jag är så trött nu men en sammanfattning av det hela var att det hann bli mörkt och det tog nån timme att få in gänget, med hjälp av både Kajsa och husfolket som erbjöd sig att in barnen.

Högg in på maten sedan, som inte alls hade den rogivande känslan av Söndagsstek liksom. Nu ville vi bara kasta i oss maten i hungriga magar, men gott var det!

Nu får ögonen i kors. Dags att sova för denna kommande vecka blir rätt intensiv alltså.

Godnatt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.