Automatisk hönsdörr!

Inlägget är i samabete med Omlet.se

Detta kan vara den bästa grejen någonsin för våra älskade äggläggande vänner!

En automatiskt hönslucka! Förstår ni lyxen!

Kl. 08.00 går luckan upp med ett liten surrande och Tuppen Åke är där på en gång och visar damerna ut.

Den är alltså tidsinställd. Och man bestämmer själv vilka tider luckan ska öppnas och stängas.

Den kan sättas fast på både Omlets egna Eglu cube – hus men också såhär på en gammal lo eller vilket hönshus man än må ha så finns det olika fästanordningar att köpa till. Denna här har dock C gjort en egen träram till och det funkade ju utmärkt det också!

Dosan som styr öppna och stängtider är batteridriven och har även en ljussensor.

Så nu kan det aldrig hända. Det där hemska som hände i fjol höst då hönsen egentligen var installade för vintern (och efter hökangrepp på ankor!) så kom en solig noveberdag och vi hade hemmadag. klart hönsen ska få komma ut en härlig dag som denna! MEN. Den kvällen fanns hade den där nattningsrutinen att gå och stänga luckan liksom glömts bort efter att de varit inne ett par veckor och morgonen efter fanns inte en höna vid liv efter nattens rävbesök. 16 stycken. Sorgen är fortfarande stor då den härliga mixen av fina raser hade gett så så många härliga ägg i år och jag hade kunnat börja sälja lite från gården som varit ett mål.

Tur i oturen så var ju minstinggänget i en anna bur, den också från Omlet så de fanns ju kvar och det är det gänget som vi nu har.

Alltså det jag försöker säga är att denna dörr har kommit att bli en otroligt fin säkerhet här hemma. Känslan av att man aldrig kan glömma att stänga luckan är ju helt underbar. Och de kvällar man kommer hem sent så slipper man vara orolig att räven hunnit dit då den 18.45 stänger för natten!

Och med koden BONDE10 fårn ni 10% rabatt på hela Omlets hemsida! Så om en automatisk hönsdörr inte är aktuellt så finns det massor av annat roligt till Katt, hund, höns, marsvin, fåglar, kaniner och bin! Ja ni ser vilket smörgåsbord!

 

 

5 reaktioner till “Automatisk hönsdörr!

 1. Hej!
  Ny med höns. Hur vet hönsen att klockan är 18.45? Eller har du studerat när de brukar gå in och ställt luckan efter det, eller är de helt ”ljusstyrda” – hönsen alltså..?

  Vänligen Ricard

  Gilla

  1. Hej! Kul med höns! 🤗
   Precis! Jag kollar när de går in och ställer klockan efter det. Räknar in dom de första dagarna och ser att alla har kommit med 😊 De gör kväll när de tycker att det är dags och det är väldig olika från gård till gård. Vårt gäng gick alltid in kring 18, även när solen skiner då. Medans hos andra går hönsen in vid nio! Men de går ju alltid in innan de blir mörkt i alla fall 😊 Så det är att studera de ett tag så ser man vilken tid de har, för de brukar vara ganska punktliga när de väl har ”satt” en tid ☺️

   Gilla

 2. Hej Paulina!
  Jag är jättesugen på att skaffa en liten grupp höns, 3-4 st plus en tupp att ha på min 2600kvm naturtomt. Är Omlets Cube inkl 3m utegård något för mig tro, eller ska jag hellre bygga ett traditionellt hönshus där de kan gå inne på vintern? Jag bor i Blekinge så vintrarna är milda och jag tänker mig att de ska kunna vara ute lösa under uppsikt när jag är hemma.
  Vänligen Christina

  Gilla

  1. Ja den är toppen! 😃 Tyvärr så var det länge sedan detta samarbetet så rabattkoden är inte längre aktiv 😔

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.