Helgen

Det är lite glest mellan inläggen här nu. Det har sin förklaring men det tar vi vid ett senare tillfälle.

Jag har haft en ledig helg. En ledig helg med bla lite stängslande för att släppa ”hygges-djuren” på ny gräsig fålla.

Tonåringarna (kvigorna) hade lite svårt att fatta och våga gå in på lägdan där det suttit en tråd tidigare! DÄR kan man ju INTE gå! Men annars, om det är ett hål eller ingen ström på tråden så är de himla snabba på att ta sig ut… Tror alla som jobbat med kor känner igen detta..!

Så vi fick vänta och vänta, ropade gång på gång men icke. Till slut kom Lovis, hon som är lite utanför flocken nu med sin kalv. Men hon blev väl less på detta ropande. Så hon kom med självklara steg och gick in på lägdan. Sekunden efter kommer resten av gänget – tack för hjälpen Lovis!

En tur med vagnen fick vi också till på den stormiga men soliga lördagen.

Lillasyster somnade och jag och Lilla P tog paus vid badplatsen. Kände på vattnet för första gången i år och den mindre av oss var måttlig taggad och hade nog lust att bada på riktigt! Men fick nöja sig med fotbad.

Sedan blev det kalas. C’s syster med familj kom och senare även mina föräldrar och firade just C’s kommande födelsedag. Som är idag, måndag faktiskt. Men han är på stora gården och har dragit igång med skörd så han lär vi inte se mycket av denna vecka.

Men vi har haft en skön helg i alla fall och nu har en ny jobbvecka dragit igång igen.

Vi hörs snart igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.