Skörd, festligheter och rymmande djur?

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja med detta inlägg.

Några dagar sedan vi hördes senast och då var en fullspäckad vecka att vänta, och så blev det också. Men det har ändå flutit på rätt bra. Många timmar borta för C, skörd på borta-gård för mig också och med hjälp av både mor- och farföräldrar har vardagen löst sig fint.

Igår hade jag lite tid att påta lite här hemma på gården. Typ klippa gräset (kanske sista gången?), stöka undan sånt man gått och stört sig på länge och haft en lugn hemmadag med barnen helt enkelt. Trots att det egentligen ser värre ut än någonsin med allt bråte och sånt efter rivning av ladugård och bagarstuga som faktiskt är påbörjad också.

Vi avslutade i alla fall lördagskvällen på så mysigt 30-års fest hos en bästa kompis! C kom hem i tid och vi gjorde oss lite fina för en kväll tillsammans med goda vänner och bekanta. Att vi fick det där otroligt tråkiga samtalet där mitt i om att djur var lösa och vi var tvungen att lämna och söka djur var nästan skrattretande. Som att dom VET när vi har planerat någonting. Hur många gånger har vi gjort något planerat tillsammans såhär i sommar? Typ tre gånger, midsommar, en tänkt borta-middag med svärisarna och så igår, och varje gång har det rymt djur preciis då!

Ett stort MEN denna gång var att det var inte våra djur som var ute! Vi åkte och letade – hittade inga djur där folket hade sett dom, åkte upp och kikade vid betet och där räknade vi till att hela gänget ju var på insidan stängslet??

Så vi skrattade åt hela alltet och åkte tillbaka till festligheterna igen.

Fanny med pojkvän har varit nere i helgen också och vi har haft mysig middag och gått på utflykt.

Och idag har C slagit skörd för sista gången i år. Så himla skönt att äntligen slå ned de gräs som stått ända till nu och förvuxit lite. Det ska nämligen användas som strömedel i vinter så därav den sena skörden. Även en liten del andra skörd är slagen men det var tunt med gräs så vi lämnar en hel del också. Vi har fått foder så vi klara oss ändå. Skönt!

Vi assisterade pappan med en luftslang då traktorn gick varm pga damm i filtren.
Pojken som självklart skulle hjälpa till, som sett precis hur pappan gjort.
Och en bestämd lillasyster som ju självklart inte kan vara sämre och vara med och göra hon med!

Och det kunde slås vidare.

Nu laddar vi för en ny vecka. Möten och annat spännande ska in, borta-jobb och hålla tummarna att inget regn kommer så vi får torrt strö i balarna.

En hel hop grejer vi hunnit med i veckan alltså!

3 reaktioner till “Skörd, festligheter och rymmande djur?

    1. Hej! Ja absolut. Första skörden gav till och med rekord på många håll! Nu är det väldigt torrt i backen och andra skörden är inte i närheten av första men det har gett bra ändå och jag tror de flesta här omkring har fått så det räcker och blir över 🤗
      Tack för att du gillar bilder och blogg!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.