Gråa hårstrån och lyckorus i hjärtat.

Ledig dag från Borta-gården.

Pappan åkte innan vi vaknade imorse. Vi åt frukost, gröt faktiskt, igen. Preggomammans matvanor har blivit lite annorlunda och den annars stående gröten, som vi äter typ 365 dagar om året i olika varianter har varit utbytt mot myssli med iskall mjölk och en klick sylt(!) nästan varje morgon. Men nu så, börjar ordningen bli återställd och en gröttallrik känns okej även för den illamående mamman.

Sen tog vi en korg och gick mot skogen. Svampletning!

Det första vi stötte på var dock en död liten ekorre. Där ville gärna Hedvig stå istället för att gå in i skogen. ”Mamma, klappa den”. Nje, det tyckte inte mamman var en så bra idé…

Inte en enda svamp blev det i korgen. Fröken H har jag väl nämt förut är ingen riktig skogsmänniska… Att gå bland pinnar som ligger i vägen och skrapar en på armen är inte hennes favoritsyssla. Men vi måste ju ta oss ut i skogen för att hon också ska förhoppningsvis ska börja gilla det, men det blir då inte så långa stunder. Det tär lite på oss alla till slut. Tålamodet bla…

Vi tog en låång vila. En väldigt varm dag idag och jag hade väl som plan att greja lite ute medans barnen vilade och sov men nä, jag tog tillfället i akt och vilade jag med. Så himla skönt faktiskt. jag måste börja lyssna lite på kroppen nu. Jag är ju faktiskt gravid!

Vi har faktiskt passerat halvtid nu! Byxor börjar bli trånga att knäppa och en hårsnodd får agera där emellan på vissa. Inte långt till att börja plocka fram de där preggobyxorna nu med andra ord.

Efter en snabbis in på affärn med överspeedade barn som fått långvila idag landade vi på badplatsen. Ljuvligt! Lyckliga barn som badade gärnet men jag satt mest och doppade fötterna från bryggan och njöt av synen – lyckliga barn.

Lycklig hund också såklart.

Vilken sensommardag!

Inte alls fått mycket ”vettigt” gjort. Men en sån här dag behövs också. Bara hemma, med barnen. Den har gett både några gråa hårstrån och lyckorus i hjärtat. Precis som det ska vara med småbarn.

Nu säger vi trevlig kväll. Imorogn väntas ett sånt där spännande möte igen innan en eftermiddag på Borta-gården.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.