Femåring och krångeldag med utflykt.

Igår hade vi kalas här på gården.

Vår stora lilla pojke fyllde hela handen.

Födelsedagsmorgonen började med legobygge, som fanns i ett av paketen. Pappa C hade en helledig dag från borta-jobbet. Trots att det är ganska mycket tid borta nu för C, för och nackdelar med att han nattar över, så kan lyxen också vara att han kan planera in lediga dagar. Som när hans son fyller år och då kunna vara hemma hela dagen, mitt i veckan.

De satt tillsammans i grävaren också nån timme och sorterade den rivna lon. Toppen för en femåring!

Och på kvällen kom närmsta familjen och grattade.

En önskan om dinosaurietårta. Spinosaurus skulle det vara! Den blev godkänd av födelsedagsbarnet och det är huvudsaken.

Och som pricken över i så kom favoritmänniskan hem från Umeå – Moster Fanny! Och hon fick en första träff med Vera.

En nöjd pojke somnade igårkväll. Älskling så stor du blivit!

Och idag vaknar vi till fredag. En planerad utflykt med Moster Fanny stod på agendan. Först bara hjälpa C lite fort att koppla halmrivaren på Brum-Brum som nu är lagad (kraftöverföringsaxeln gick ju inte minns ni att skrev om). MEN då startar inte den, urladdad på ström, och med lite tidspress för C så beslutade vi att istället för att vänta på den så ströar vi med hjullastaren. Då krånglar såklart skoplåset på DEN. Suck och stön en krångeldag. När vi hade tänkt att bara njuta av en i princip helt färdig lagård! Snickarna har nu packat ihop efter månader här på gården. Portar som är himmelska framför varje öppning har nu kommit upp också, ska visa senare!

Men så är det ju, krångel kommer ändå, och det är så att det ofta klumpar ihop sig.

Så jag hjälpte till med ströningen. Det går så mycket smidigare när man är två (nästan ett måste) när man ska köra in med hjullastaren och balar på bädden. Fanny var med barnen under tiden ute på gården och lekte, guld värt! När humöret var irriterat som det lätt blir när det inte riktigt går som man tänkt, så var det skönt att inte ha barnen runt i kring sig just då.

Men till slut var det ströat till alla djur och mat utkört. Vi pussade pappan hejdå inför helgjobb och vi andra kunde äntligen göra vår utflykt.

Den gick hela vägen…

… bakom lillstugan på gården!

Vi gjorde upp en eld, grillade korv och njöt så i solen. Som en dag i mars, dropp från taken och en värmande sol mot näsan.

Så, en dag som inte riktigt blev som tänkt men det är vi ju rätt vana vid… Och det blev ju himla bra ändå ju. Det behövs ju inte mer, i det enkla ni vet.

Nu ska vi ha myskväll här med god middag och bara ta det lugn. Så fint så!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.