Det positiva måste vinna!

Uppdrag Granskning -Arlagården. Inte många som missat hur det är i ropet just nu.

Jag vill också skriva några rader, det är så himla många som gör det så jag tänkte att jag kanske inte behöver men alltså jo!

Den VERKLIGA bilden måste visas så mycket att den tar över! Bilder på glada, välmående kor, där ägarna lägger alla sin tid på att få just – glada, välmående kor.

Att se det som visades igår gör ont. Skitig miljö och hungriga djur. Något ligger alltid bakom sånt här, utan att det är en ursäkt på något vis, djur ska inte fara illa.

De nämner i programmet att detta är ett undantag, ändå vinklas det lite, om inte annat så gör rubriken det, till att såhär är det att vara Arlako. Detta svärtar ner hela denna branch. En branch som redan jobbar allt de kan för att visa upp det fina med en modern mjölkproduktion. Och den är BRA. Men i alla brancher finns det de som inte håller måttet. Oavsett orsak. Att ha det såhär är inte lönsamt, ingen bonde VILL ha det såhär, har det kommit hit så är det inte långt borta till undergång för hela företaget, för djur som inte mår bra ger ingenting tillbaka.

Och detta är EN gård, som jag hoppas kommer till rätta med problemen eller hittar andra lösningar för dessa djur. Men detta gör INTE att man ska dra alla över en kam! Det blir inte bättre att ”bojkotta Arla”. Detta är ett enskilt fall som tyvärr drar ner alla andra duktiga bönder på fel grunder.

De finns de som har fulla huset med instängda katter som går i deras egen avföring och inte får tillräckligt med mat och hundar som hålls på samma sätt. Enstaka fall som dyker upp. Men det betyder ju inte att man ska misstänka alla med hundar och katter för djurplågeri? Eller att vi i sverige inte borde ha hundar och katter som husdjur.

Tänk på det. Och alla ni som kan, fortsätt sprida en positiv bild av vår mjölkproduktion i Sverige! Detta ska inte få dra ner alla i det svarta hålet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.