Status i lilla gårdsodlingen.

Jag tänkte mig en liten uppdatering från lilla odlingen här på gården.

Tomatplantorna gick ju åt pipsvängen, då det blev blev rangliga två decimeter och sedan bara typ skrumpnade ihop, totalt. Inte en enda planta blev bra (gissar på antingen sorgmygg eller att de fått sig en lite för kall knäpp när jag planterade om de utomhus i våras.

Men som hur var hade min mor några plantor över. Trots är det andra ”andra sorteringen” så har det blivit tomater ganska tidigt ändå! Och det är både blommor och frukt på flera håll så det blir nog en helt okej skörd, på drygt en handfull plantor.

Dom här är lite spännande, svarta tomater!

Tillsammans med några majsplantor bor tistel. Jag som blev nervös då en bekant varnade om att majsen skulle växa och ta med sig taket på växthuset drar jag nu en lättnads suck! De växer nästan för lite tycker jag…

På kanten i pallkragarna växer en rad med ärtor. Tunna ärtskidor är de nu men ärtorna ska växa på sig där inne.

Löken ligger i ett härligt strul och fyller en pallkrage. Ska man täcka över löken mer när det ser ut såhär? Eller ska de ligga lite såhär, ovan jord?

Lite jordgubbar där myrorna tar alla mogna(!!), ska prova hälla på mera kanel som någon tipsade om. Första året med jordgubbar som ger frukt och så har vi inte kunnat äta en enda! Frusterande!

Och så den där skogen där bakom. Fyllde upp ena pallkragen med brunnen kobajs och toppat med lite jord från åkern, ser ut att ha blivit lite VÄL näringsrikt för potatisen..! Har inte tjuvkikat nått där än, men i ensilage-exprimentet där emot…

Ser det ut såhär! Kvickrot och tistel men hel hop med blast också!

Och gräver man sig ner så finnes det faktiskt pottisar! Väldigt små än men alltså tt det blir fler än vad jag satte ner tänker jag är en vinst!

Och ena bädden med rödbetor ser väldigt fin ut! Om det nu inte är som med potatisen, bara blast då det även här är majoritet brunnen koskit!

Samma med bädden bredvid med morötter ser ut att börja ta sig!

Drog upp två små som satt tätt och gick med de till barnen som tjöt av lycka. Tänk vad en liten morot kan göra va!

Så nog känns det som att vi kommer att få en liten skörd av lite smått och gott! Trots ogräs, tistlar och myror.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.