Veckan som varit.

Hej i sensommaren. Vi tar en liten genomgång av veckan som varit tänker jag då inte så många inlägg om vardagen kommit med på ett tag.

Barnen har ju börjat förskolan igen. Men det har jag kan se nämnt? Några dagar i veckan får de stora roa sig på finaste förskolan här i grannbyn och jag har lite tid för den minsta i familjen och att greja på gården med sysslor som går lite lättare utan att hela skaran barn är med.

Sedvanligt Måndagsfika hos bondekollegan och vår lillVera fickhälsa på ”vår” mjölkko och vi bli påmind från en annan tid som mjölkbonder. Många av våra kor har lämnat jordelivet men denna donna går kvar, sex kalvar och snart nio år! Duktig Mu!

Vi hade en mysig eftermiddag med min kusin Linnéa där vi satt på en favoritstrand och såg ut över 50 nyanser av grått och ett stilla hav. Magiskt.

Vi gick ner och fiskade en eftermiddag och pojken drog till sin förtjusning upp en gädda! SOM han har längtat och väntat på den! En lycka att se han nästan i extas!

En annan dag efter ett BVC-besök där pluttan vägde in på stadiga 11.3 kilo (!) gick vi en liten sväng till hallonskogen och fick nån liter till innan det var dags att hämta storasyskonen.

Vi som varit utan pappan nästan två veckor men en snabbglimt bara då han skördat på stora gården så kom han äntligen hem men då timar vi med att åka på en liten tripp jag och barn. Taggade barn satte sig i bilen tidigt på fredagsmorgonen och så åkte vi mot – Moster Fanny!

Där vi kom fram till uppdukat frukostbord!

Utflyktade lite, åt gott och umgicks. Redan mitt i dagen i går åkte vi hemöver igen. Men det räckte gott.

Nu tar vi söndag i ett försök till lugnt hemmatempo. Förkylning har vi här efter ett halvår av friska barn. Livets första feber uppdagade sig hos bäbisen igår kväll. Men de stora är bara lite snoriga så vi hoppas att det inte blir mer än så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.