Djuren är inne! Ja, nästan i alla fall.

Ta-in-djur-dag!

Det är höst på riktigt. Korna har noll att äta ute på betena och utfodras med balar i häckar. Den torra marken har snabbt blivit igenkänningsbar med det normala för årstiden – gegg.

Denna vecka ska bestå av skitväder hela veckan och många mm regn väntas komma. Så det kändes dags att ta in djuren i lagårn.

Barnen kördes till förskolan och sedan förbereddes för hemtagning. Ströades upp för första gången där inne och så.

Vi börjar med kvigorna som är ett par kilometer från gården. De kan gå hur som helst att lasta dom, typ 20 min eller inte alls.

Och det blev det senare. De var misstänksamma, och ville inte sätta in huvudet i låsgrindarna på häcken (som de ätit ur flera veckor…) vi provade att driva in dom mot grindarna men insåg att det bara skulle bli stress av det så vi gav upp. La upp en ny strategi och gör omtag senare i veckan.

Det andra gänget däremot var döpepp på att få komma in!

De sprang gladeligen in hela högen!

Nämnde jag att det har vräkt ner regn under hela dagen? Vi var blöt inpå bara skinnet! Bara fötterna som varit i riktiga gummistövlar var torra. In för ett ombyte och i den vevan hämtade jag barnen på förskolan. Vi tog oss ut igen när vi kom hem och så sorterade vi upp det stora gänget som alla 40 gått i samma grupp nu på slutet ute.

Foder ställdes ut på foderbordet och den där femåringen är såå nöjd att ha djuren i lagårn nu så det blir lite arbete!

Hungriga och nöjda var vi sedan. Och så är det ju precis som alltid, det är lika skönt att ta in djuren på hösten som att släppa ut de på våren.

Och det känns ju extra bra just idag att de är inne under tak i mjuk strö när regnet står som spön i backen och vinden viner runt knuten. Ja förutom det där lilla gänget då som inte ville samarbeta… De får stå under sina träd och vänta till nästa chans att komma hem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.