Hämta kvigor del 2.

Okej, så var det hemtagning av kvigor del 2.

Vi fick inte hem dom sist, när resten av djuren togs in. Men nu då! En plan hade lagts upp så det skulle nog gå fint!

Slut på mat i foderhäcken, perfekt. Lite hungriga djur, man ställer om grindarna på låsfunktion så när de sticker in huvudet för att äta låses de och de sitter fast. Har funkat toppen de senaste åren just på kvigorna som är lite skygga och misstänksamma. Och för att förebygga misstänksamhetsgraden åkte jag dit med mat och sedan hem direkt igen som vanligt när man fodrar och så väntade vi nån timme. Kommer tillbaka och tre sitter fast. Alltås va?

Dom flesta stod alltså och tittade på oss bara, suck. Ett försök att få in de som satt fast lyckades inte heller, grindar i geggan runt häcken, ett litet kryphål och en kviga som drog den vägen, allt rasade…

Ruta noll, igen. Vi har inte tillräckligt med grindar så man kan göra en större fålla och få in dom i heller. Dags att sätta såna lite högre upp på inköpslistan kanske?

Så vi gjorde ett desperat försök att göra en fålla med balar som stod på lägdan bredvid (som blivit bortglömd av balkörargänget) och tur var väl det nu. Jag satte nästan pengar på att någon eller några skulle hoppa över men vi provade. Och kors i taket så gick det!

Viktigt att få in alla på samma gång så det inte blir nån stressad eftersläntare!

Vi vågade knappt andas, inte stressa upp de här inne nu så de får för sig att hoppa. Men när de väl var inne så gick det så fint så! Halva gänget tog vi på vagnen och resten stängdes in och fick vänta i fållan.

Naturligtvis hade det ju börjat spöregna också så där stod jag och vaktade kvigor – i spöregn. Barnen då? De två stora på föris och den makalösa bebisen satt i bilen, med en leksak och somnade efter ett tag helt själv, tyst och lytt.

Ett samtal till förskolan också om att den där utsatta tiden, att vi skulle vara klara och kunna hämta innan mellis gick i stöpet. Men såklart ställer de upp så de kunde vara en stund till! TACK! Inte så drömmigt att måsta avbryta mitt i allt detta, hämta barn och ha med dom i detta gegg och ösregn som var!

C kom tillbaka med vagnen och vi lastade resterande. HALLELUJAH djuren är inne!

Då var de bara det att jag skulle ta bilen hem ja… Genomblöt och lerig hela jag.

Ett ombyte, hämta barn och så på’t igen. Hela lagårn skulle skrapas och ströas.

På förmiddagen fixades en provisorisk vägg mot skrapgången eftersom att gödselplattan nu är ett minne blott så vi kan inte skrapa igenom rakt till den. Där ska en ladugård byggas!

Lite småkrångel även under dessa timmar men till slut var vi klara. Mörkret hade fallit och vi alla var trötta och hungriga. Ingen hade hunnit på affären som var planerat för att fylla upp de tomma skåpen. C var tvungen att åka till borta-gården igen så vi rörde ihop en omelett till middag och kalasade i lite chips till fredagsmys.

Ho, vilken dag.

Idag vaknar vi till något väldigt trevligt.

Sool!!

Så utetid med mitt lilla crew står på dagens agenda. Första ska vi kolla läget i lagårn där numera ALLA djur är. Så vi håller tummarna att allt är lugnt och bra!

Trevlig helg hörrni!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.