Mastodontvecka

Veckan som gick var en ganska krävande vecka. C var borta mycket då han hade upplopp med plöjningen på Borta-gården. Treåringen här hemma med den starka viljan har fått ett litet extra uppsving med mycket känslor och utbrott utöver det vanliga just nu som såklart tar på både mor och dotter.

Dom dagar de stora barnen varit på förskolan några timmar har jag passat på att göra lagårn med skrapning och ströat. Nu när vi rivit gamla lon och så även gödselplattan som var i anslutning till den, precis utanför skrapgången så man kunde skrapa rätt igenom så har en provisorisk vägg byggs upp i ena änden som vi nu får skrapa mot och åka och tömma skopan i brunnen istället.

Vi tog en after-föris i snöblandat regn innan vädret skulle bli ännu sämre och plockade ihop lite rekvisita till höstpyssel som vi knåpade ihop dagen efter då det regnade på tvären och ingen hade lust att vara ute. Även sån dag då huset såg ut som att en orkanvind blåst fram även inomhus… Ni som hänger med mig på instagram och Stories vet vad jag pratar om. Den där innedagen då kanske lite dammsugning och torkning av golv kunde ske på samma gång fanns som ett mål la jag på sidan där på eftermiddagen då jag insåg att det vore vansinne att utsätta sig för det målet så som det såg ut då och vart energinivån låg. Tillägg också att en fas gick precis då första plåten tekakor åkte in i ugnen. Och innan jag figurerat ut (till slut med hjälp av guidning av elektriker) och lyckats få igång ugn och kylskåp (!) så blev den första plåtens bröd stenhårda och resten låg liksom och överjäste i väntan på gräddning men de blev åtminstone hyfsat bra när de väl blev klara. Tekakor alltså, inte min melodi! Med degkladd, kavling osv.

Men så fick vi den där stundens pyssel, alldeles för sent egentligen då både mat skulle ordnas och skridskoskola skulle passas men det var ju liksom en höjdpunkt vi hade tänkt med dagen så den prioriterade vi ändå. När köket ändå såg ut som ett bombnedslag så kunde vi ju lika gärna späda på lite till! Och hur mysig stund. Vi gjorde varsin ”höstskog” med det vi hade plockat med oss dagen innan. Med lite lim och pennor så blev väldigt fint tycker jag som nu pryder spiskåpan. Ett lugn och fokus efter en stimmig innedag satt det såå fint hos oss alla.

Sen att det även kom ett halmlass bil och släp precis vid nattningstid med noll framförhållning just denna kväll också var ju liksom pricken över i! Det slutade med att två barn satt med i traktorn och lastade av långt efter sovtid medans bebisen sov inne (med babyvakt) efter ett försök att de fick sitta och se film och kunna kika på mamma genom fönstret.. Men det det gick ju det med.

Helgen kom och vi åkte och hälsade på Nattis och pojkarna där vi till slut åt middag ihop. Så mysigt spontant.

Och lördagen efter att vi ströat lite i lagårn på förmiddagen så utflyktade vi med mormorn.

Rytjärn i Mädan. Kallt men mysigt.

Sen blev det väl så att barnen och jag bjöd in oss själva på middag hos mor och far. Då C inte kom hem den kvällen heller blev det en vinstlott att få åka och bli bjuden på mat som lite seg i huvudet trebarnsmor.

Söndagen kom och pappan kom heem! Skitvöder igen men där blev priot för dagen – en springtur. Regnet öste ner och det blåste på sniskan men när man är så inställd på det och man vet att det är preciis det jag behöver just nu så bekom det inte ens mig.

Dyngsur men nytankad!

Så har C skött lagårn dessa dagar.

Igår var vi ut en sväng hela gänget, såna där favoritstunder.

En grind fixades så tjurarna kan dricka lite bättre bla och lite fix i verkstaden.

Och idag kursdag för mig och C, och Vera såklart! Barnen var på förskolan men resten av denna vecka är lovledigt.

Jag tror att jag borde ge mig här nu. Långt inlägg då veckan ska gås igenom. Förhoppningsvis blir denna vecka inte lika ”hård”. Vissa perioder är ju mer krävande än andra och vi är lite inne i en sån just nu. Men å andra sidan så skulle jag inte byta bort den här tiden med barnen heller. Det får lov att vara lite kämpigare ibland, man ska bara föröka sänka kraven på allt runt omkring för att kompensera vilket är lättare sagt än gjort! Barn och djur går först sen får resten bli som det blir helt enkelt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.