Lov, oljeläckage, eldkväll, ja en salig blanding.

Det är lovvecka. Barnen är hemma hela veckan, ja förutom tisdagen då jag och C var på kursdag, Vera var med oss såklart!

Men onsdagen var en strö och skrapdag i lagårn. C var borta så det blir vi, det lilla gänget som tog oss an det.

Och jag fick börja med att svetsa. Det hade gått upp ett hål på en koppling på en slang till halmrivaren så det sprutade olja!

Svetsa är inget jag är super på, var så himla längesedan jag svetsade överhuvudtaget och det är väl det som är problemet,man gör det för sällan! Ofta är det C som gör det om något behöver svetsat. Men nu hade jag ju inget val, bara att försöka få till för att kunna ströa!

Inte blev det kanske det vackraste men vad gör det när det häll tätt! Så skönt att jag fick till det åtminstone och det var ju huvudsaken!

Igår behövde andra sidan ströas så vi gjorde det men det var mera bök då. Småsaker störde och denna gegga kan man ju bli galen på! Det är liksom gegga upp till öronen på barn och hund just nu!

Men när vi var klara bytte vi om och gjorde nått lite ”höstlovigt”. Vi åkte på byns lilla bibliotek. Så mysigt!

Läste böcker i lugn och ro där och lånade vi såklart med oss ett gäng hem också.

Och när vi kom hem hade pappan anlänt från borta-jobbet! Vi klädde oss varmt och gick lite längre upp i byn. Det är ju eldvecka så grannarna hade gjort en brasa som resten av byn samlades kring och grillade korv i mörkret till middag! Så himla mysigt!

Jag tycker det är så häftigt det här. Att vi kan GÅ till grannar såhär! Och att det är flera grannar med gångavstånd med barn i nästan varje hus i vår lilla by nu! Jag och min syster är uppväxta som enda barn i byn och min närmsta kompis jag kunde gå till bodde två kilometer bort uppe på ett berg typ! Så det var ingen man sådär bara ”sprang över till”. Så det här är så himla roligt att byn lever igen!

Idag har C varit hos en grannbonde och hjälp till med klövverkning och jag och barnen åkte och grillade korv till lunch med mysigt sällskap, både för mamman och lek för barnen.

Så nu har vi haft fredagsmys och barnen somnade bums vid nattning. Nu slår jag mig ner i soffan med lite tända ljus och ett glas vin – trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.