Stanna upp en stund.

Två dagar denna vecka har denna trio varit på Järnsta, världens bästa förskola! Kooperativet i grannbyn. Och det går toppenbra för vår lilla Plopp också.

Så två arbetspass för mamman på Borta-gården och där emellan gårdsgrejande.

Som att ströa hos djuren. Här ska vi öppna grinden och stänga in djuren på skrapgången men det blir en gospaus först. Barnen klappar och kvigan njuter och står hemskt gärna kvar.

Just såna här stunder man verkligen stannar upp. Ja det tar ju lite längre tid att göra lagårn men dessa stunder är ju guld! Barnen älskar att få klappa djuren och när de ser hur hon står kvar och njuter av det så blir de alldeles lyckliga – och så även mamman.

Men till slut fick vi putta på henne så hon flyttade sig för att kunna fortsätta!

När sysslorna för dagen var klara en dag packade vi med oss eftermiddagsfikat och gick till ”pysselskogen”, lilla skogsdungen en liten promenad bort. Lerigt och dant men det bekommer ju inte dessa barn. Är det inte koskit så är det lera på de här barnen. Den där tvättmaskinen går varm här!

Igår kom ett lass med halmbalar. Herregud så mycket strö det gått i år..! Usch en sån kostnad. Men man har ju inget val, djuren måste ju ha torrt att ligga på. Det är såna här år man önskar man haft liggbås istället för djupströbädd. Men men, förhoppningsvis sista lasset nu innan det är dags att släppa ut djuren!

Men idag känns det låångt borta till något betessläpp tyvärr… Något man knappt kan kalla för Aprilväder, snarare Januariväder! Massor av snö!

Suck.

Men men, ett bakslag kan man ju inte undvika!

Nu ska vi snart ta oss ut i detta snöbus till lagårn. Pappan sover då han har varit i grannbyn och hjälpt till att putta kor genom en nyinstallerad robot inatt!

Helgen står för dörren och vi har lite smått planerat utöver det vanliga gårdsstöket.

Fin fredag till er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.