Veckouppdatering med sprucket juver och mjuka madrasser.

Veckan som gått.

Jag har haft mina borta-jobbar-dagar som vanligt. C är hemma och bygger och grejar.

När barnen somnat för kvällen är vi ute en stund båda två i mörkret.

Dessa dagar har Lovis-vård stått på agendan. Hennes juver har spruckit!! Sådär tre månader efter hennes juverinflammation i somras där det var på håret att hon strök med! Hon klarade det då och vi ger det en chans nu. Hon är otroligt nog inte dålig. Ingen feber och äter och dricker precis som vanligt och verkar inte ha ont så därav tar vi beslutet att se om det kan läka ihop. Veterinär var här och hon får penicillin och så spolar vi rent med vattenslang varje dag. Jag besparar er en bild på ”kratern” då det kan vara lite känsligt för många…

Lovis min Lovis ❤️

Charlie har börjat skruvat upp grindar och låsgrindar i ladugården, skruvat ihop vattenkar och lagt madrass i VIPen!

Två låånga kar blir det i varsin ände av ladugården. En ny modell så det räcker med två kar för att ge behovet vattentillgång till antalet kor. Detta finns det ju bestämmelser över, hur mycket vatten som ska finnas konstant tillgänglig till antalet kor. Och med vattenkar istället för små vattenkoppar så kan kon dricka mer på kortare tid. En ko dricker 80-120 liter per dag! Som såklart kan bli ännu mer om det är varmt.

När barnen kommer hem från förskolan så är blir det alltid lite lek på de stora ytorna!

Det blir sex ”vanliga” bås i den så kallade ”vippen”. En VIP-avdelning för kor som behöver lite extra uppsikt helt enkelt. Det kan vara en juverinflammation, halt eller annat som gör att de kan vara skönt att de få vara i lite lugn och ro. Valet att ha bås och madrass här och inte djupbås med halm (som vi ska ha i resten av ladugården) är just för att lätt kunna hålla rent om det är läckande juverinflammationer osv.

Men de får lyxigt de med! En mjuk madrass att ligga på!

Kvällspyssel hör till rutinen.

Men så en ledig dag från borta-jobb så grejade vi båda två i dagsljus. Toppduken spändes över den mjuka madrassen.

Bogstöd längst fram på plats.

Woila! 😍

Brum-Brum har hoppat på ett flak och är körd till verkstad där han efter en långt tid stillastående ska få lite uppfräschning och genomgång inför att han ska få ingå i dagligt arbete igen! Han kommer att få agera fodertraktor och dra den bogserade mixervagnen som fodrar korna varje dag.

Sådär, lite genomgång av veckan som varit!

En reaktion till “Veckouppdatering med sprucket juver och mjuka madrasser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.