Bakis på värmen?

Det har inte hänt mycket i veckan men samtidigt visst. Denna värmebölja alltså, har väl inte undgått någon. Och ni som känner mig vet ju att jag trivs inte jättebra när termometern stiger såhär mycket. Jag kan få lite smått panik när luften är så varm att inte ens skuggan svalkar, när det blir där kring 30 grader – i skuggan! Så en dag på havet som ni sett och annars en strand vid sjön har vi befunnit oss dessa dagar.

C har jobbat och jobbat med skörd på borta-gård och varit borta hela veckan. Vi har strejkat från allt här hemma känns det som dagtid och legat i badet.

Eller som Vera. Ligga på bordet på skuggig altan.

Kvällstid när alla barnen somnat, efter att ha öppnat fönster och dragit ner rullgardiner så kan jag ha lite kvällsbestyr.

Typ, gå och öppna upp nya fållor till korna, mera bete.

Typ ett fantastiskt trevligt kvällsbestyr. Särskilt att släppa stora gänget på byns vackraste bete! Det som går ned mot sjön, böljande, branta vidder. Det som inte går att bruka precis överallt men är perfekt som betesmark.

Är också sjukt nöjd över vår babyvakt. Har haft halvdanna, bättre begagnade till barnen tidigare men nu var önskan (då när man har allt när nummer tre kommer) om en riktig babyvakt som födelsepresent och den slog in! BRA batteritid och FANTASTISK räckvidd!Då man ofta rör sig i stora områden på gården när väl bäbis sover så det var liksom prio! Skit i kamera och sånt bara den har lång räckvidd. Typ från sovrummet ända till betet bort i byn!

Vi har också haft besök av kusin Nathalie och hennes pojkar, varit på ”bortaplan” och badat hos mormor och morfar och fått ljuvlig middag på köpet, cyklat/joggat och tagit kvällsdopp med min lilla trio och haft det exakt hur somrigt som helst.

Men igår, när luften var svalare att andas, med tillhörande stormvindar, blev som en lite moloken dag. Det kändes som att jag var bakis på värmen. Nu kunde man göra nått igen, men vad ska man ta sig för då man pausat allt så ”länge”. Trött var jag och kände att jag ville somna varje gång jag satte mig för att amma den minsta. Tror barnen kände lite lika. Var extra på varandra, kivades och kändes rastlösa. Så vi tog oss en sen eftermiddagstur till badet igen ändå. Mamman med springskor och vagn och femåringen på cykel.

Och det gjorde så gott.

Ta en kaffe.
Krama en bäbisfot.

Och på vägen hem springa med småben uppför backen, och kolla hur högt gräset är som ska (förhoppningsvis) slås till veckan.

C kom hem på kvällen och nu väntar ett gäng hemmadagar för han. Så välbehövligt, för oss alla. Skörd vankas här hemma men den där lite osäkra väderprognosen är lite svår att lita på och appar av olika slag kollas oräkneliga gånger om dagen. Så förhoppningsvis ska vi kunna pricka in och inte få blött foder mellan de välbehövliga regnen!

3 reaktioner till “Bakis på värmen?

  1. Håller fullständigt med dig! Det räcker gott med 22 grader ute! 🙂 Till och med då är det nästan för varmt om du frågar mig! Allt annat än en sommarmänniska! 😀
    Skönt att ni kunnat ta det lugnt med mycket bad!

    Hur tar korna värmen? Ser ni nån skillnad på dom när det blir så supervarmt jämfört med ”vanlig” sommar? (Tycker det är spännande, å har ju inga egna kor att kika på 😉 )

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.