VI ÄR MJÖLKBÖNDER!

För drygt ett halvår sedan skrev vi på papper på gård och bygge och igår, den 13 december, på Lucia-dagen kom 27 mjölkkor till gården och vi startade upp i vår färdiga ladugård!

Så mycket känslor den dagen innehöll alltså. Förmiddagen var i total stress. De sista som skulle ordnas. Några bultar här, städa bort grejer där, blanda foder för första gången, sätta upp vattenslang osv.

Extra spännande då vattentrycket försvan HELT när vi släppte på vattnet till nya ladugården och roboten. Som vi inte velat och vågat göra då det varit så kallt och ingen värmekälla i detta stora bygge. Men elektrikern kom i ilfart och det visade sig vara en felvänd fas och inte haveri på pump i borrhål – tack och lov! DET hade varit tråkig timing!

Sen kom dom – korna.

Ett gäng svart-vita, fina damer som vi nu kan kalla våra klev av bilen och den overkliga känslan att detta är på riktigt sköljde över oss. Vi lyckades. Med bank, kalkyl, bygge, logistik och inte minst DJUR som föll på plats veckan innan uppstart. Inte har det varit en dans på rosor denna resa. Både blod, svett och tårar har det blivit men målet har varit så starkt och nu står vi här – som mjölkbönder.

26an var först in i roboten!

Det är galna dagar nu och vi har knappt någon aning om vilken dag eller tid det är utan har 100% fokus på robot och kor som vi ska se till att de blir mjölkade och föröska få snurr på här så småningom! Men en liten uppdatering har ni fått nu att VI ÄR IGÅNG och jag kommer att uppdatera här mer så småningom! Jag finns och uppdaterar så mycket jag kan på instagram annars om man är nyfiken att hänga med lite mer!

Nu är klockan midnatt och dags att hoppa i säng innan det är dags att putta in kor i roboten igen!

3 reaktioner till “VI ÄR MJÖLKBÖNDER!

  1. Jätte stort grattis!!!
    Ni ska vara stolta som tagit detta projekt i hamn. Behövs fler som er som producerar käk till oss stadsbor.
    Ser ut som att du blir godkänd av kossan som nosar på dig.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.