Helhemma-vecka

Jag jobbar ju fortfarande borta några dagar i veckan på borta-gården och C är helhemma på gården. Men denna vecka är det ombytta roller och C är på jobb-uppdrag. Så det är jag och kidsen här hemma hela veckan.

I måndags var de lediga från förskolan (det är även sportlov denna vecka) så den dagen gick i ett med alla gårdssysslor och trion med i varje moment. Men det gick bra, alla somnade gott på kvällen!

Igår onsdag kom vår veterinär Ellinor på kvällskvisten och dräktighetsundersökte ett gäng kor och 9/10 var dräktiga! SÅ himla roligt då detta var den första riktiga dr.kollen med bara mina semineringar sedan vi startat upp. Trots att jag har seminerat i 11(!) år så har jag känt mig lite som en nybörjare i den nya ladugården på ett vis. Nya kor, ny utrustning, ny rutin så nog var det lite extra spännande att se om de tagit sig. Otroligt skönt att det var så bra resultat, då är det bara att fortsätta som jag gjort helt enkelt!

Dräkiga gänget 😍
Ultraljud på en 60dagars dräktighet 😊 Ser ni huvudet till höger, de fyra klumparna till ben, magen och lilla svansen? ☺️

Vi avhornade även alla kalvar. De sövs och hornen bränns bort så det inte växer ut några. Det är ju inte bara tjurar som får horn utan de har hornanlag oavsett kön.

Sövda små 😴

Och idag var barnen också på förskolan och jag tog in behandlingsboxen för första gången i nya ladugården. Det var på håret att den gick in!

En JÄTTEhalt ko misstänkte Ellinor-vet. en DD (digital dermatit) på, så idag skulle jag försöka ta upp klöven för att se. Det gick faktiskt bättre än väntat, trodde det skulle vara trixigare att få in henne och upp benet när jag var helt själv men det gick som sagt över förväntan. Och mycket riktigt så var det en dermatit men också eventuellt röta. Jag är inte alls något proffs på klövar (än ;)) men jag lade på salicylsyra och bandagerade så nu håller vi tummarna att hon blir bättre!

Det andra dagliga gjordes som att blanda foder, skrapa gångarna i ungdjursladugården och så innan barnen hämtades vid tre. En kaffekopp hos kusin Nathalie unnade vi oss och när vi kom hem och hade ätit middag fick kidsen se en film och jag sprang ut för att göra kvällsladugården.

Då hade denna lilla krabat tittat ut! Mamma-ko har gått över fyra dagar så äntligen var det dags.

Nu har jag nattat trion. Jag ska ner en sväng till och eventuellt ge kossan lite kalk och köra ut lite mera foder inför natten.

Imorgon kommer pappa C hem, det längtar vi efter!

2 reaktioner till “Helhemma-vecka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.