Helgens pussel

Och så blev det fredag. Barnen med en ledig dag från förskolan så jag sprang ut på morgonen medans morgontvn gick och gjorde morgonsysslorna i ladugården, som att skrapa bås, mjölka den nykalvade kon, ge kalvarna och köra ut foder. Det är ganska fort gjort, innan jag kan gå in och servera frukost.

Sedan tog vi oss ut hela lilla höge och fortsatte arbetet.

Toppen att en grushög kan roa en bra stund medans jag fick i alla balar i mixern.

VI fixade halm till lilla boxen och den nya kalven fick flytta dit. Barnen är ju extra ivriga att vara med när det är småkalvar det handlar om!

Nytt foder kördes ut igen, vi bytte om från hemma-ute-kläder till vanliga utkläder och mötte upp mormorn, för en liten utflykt. Herregud så länge sedan vi gjorde något sån här. Vi som annars är rätt bra på att ta oss små turer, det behöver inte vara så märkvärdigt, ni vet. Men nu som sagt så har det ju varit rätt mycket annat i livet så så många vintriga turer har det inte blivit.

Så extra glada över att vi lyckades pricka in en pangdag med strålande sol, pangställe utan en enda vindpust och prickade även in en stoor rolig backe för barnen så de vuxna kunde slå sig ner med en kaffekopp en stund.!

En sväng upp på toppen till utsikten gjorde vi också innan hemgång, när barnen var så trötta att man nästan somnar på en gren.

Väl hemma, blev det sovvila för de flesta och jag passade då på att göra lagårn igen.

Kvällen avslutades på Skridsko-disco! Succé tyckte barnen!

Dom somnade lätt den kvällen kan jag lova!

Senare på kvällen rullade C in på gården. Efter hela arbetsveckan på borta-plan. Jag somnade också ovaggad då kan jag säga. Bara den där känslan av kunna släppa lite ansvar. Det som gått på högvarv hela veckan. Allt från att planera in när man ska göra vad för att passa in med barnens lämning/hämtningstider, till att laga mat, ha rätt kläder med till föris, kalvkossan mår hon bra? Ja det är mycket att ha i huvudet så att säga men jag tycker att det har gått bra ändå.

Det lite komiska är att det också var min helg på borta-gården! Så lördag morgon var det bara att stiga upp igen och åka iväg till damerna i andra ladugården.

Och med helgpass så åker jag ju hem mitt över dagen så du äntligen ströade vi i vår ladugård.

Just det, här har jag inte uppdaterat mycket om våra liggsängar – ska göra det sen! Men det gick någon dag för mycket märkte vi innan nytt strö fylldes på. Det blir skitigare i båsen och så är de inte lika snabba på att lägga sig.

Så gött när det är påfyllt, både för dom och känslan för oss!

Och så samma idag söndag, båda passen på bortagården och C tar då lagårn här hemma. Jag kommer hem och han går ut på eftermiddagen så fixar jag middagen så länge.

Idag var vi ute hela familjen där mitt över dagen. C skruvade inredning (sänkte en del, mer om det senare också) och jag fick i några kor med början till energibrist lite ”socker”, så vi får se hur det svara på det. Det ska upprepas ett par dagar så får vi se vad som händer. Om de mjölkar mycket men får i sig för lite energi så kan de börja ta av reserverna i kroppen och det blir inte så bra, ketos/acetonemi.

Så nu är det alltså söndagkväll. Det råkade även bli så att jag har morgonpasset även imorgon på borta-gården då schemat passade bäst så, lite annat i kalendern denna vecka också så det är ett himla pusslande vecka till vecka. Men vi gör så gott vi kan att få ihop vardagen.

Så en dusch nu och en tidig kväll i säng är planen nu, trevlig kväll!

En reaktion till “Helgens pussel

  1. Hallå! Så trevlig läsning! Ni är fantastiska! Om vi var kossor skulle vi vilja vara det hos er! De verkar ha det så bra! Er omsorg om djuren är beundransvärd! Och även era barn verkar ha det så bra. Heja heja hela familjen!
    Hasse & Annika

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.