Tiden nu.

Den senaste perioden har varit minst sagt hektisk. Dagarna går i ett och trots att man är igång från tidig morgon till sent på kvällen/natt kanske vissa skulle kalla det ibland så känns det ändå som att man hinner med hälften av det man vill.

Men från det att vårbruket börjar så är det bara att föröska hänga med, prioritera och göra så gott man kan. Det blir så intensivt när ALLT ska som göras samtidigt. Vårbruket hinner knappt avslutas så är det skörd på gång. Efter skörd ska bajs/gödning ut. En massa stängsel ska ses över och fixas till för alla djur ska ut på bete.

Gräsmattan växer ifrån en, ännu värre blir det då gräsklipparen har havererat helt.. Altanen vill jag fixa till och göra ”sommar” på. Obörjat. Och så är det väl kanske bara att inse att få till något odlat är bara att ge upp. Nu är vi i mitten av juni och inte ett frö är sått…förutom 30ha ute på lägdorna, som ser fint ut i alla fall!

Jag har kanske nämnt, minns inte. Men jag har tagit ”sommar” från Borta-gården. Resten av juni och hela juli, minst kommer jag att vara helhemma. En liten stressig pusselbit mindre.

Nu blir det C som kommer köra borta lite i sommar. Han har redan varit på en del borta-körningsuppdrag med slåtterkrossen.

Idag är det dags igen. På två ställen ska gräs slås ner idag.

I helgen ”tvingade” vi oss lite att inte springa på i 250, kanske lägga oss på 110? I lördags bestämde vi att vi inte skulle gå ut efter maten. Jag hade gjort en gryta, och bara det, att laga lite god mat minns jag inte heller när jag gjorde. Middagen har liksom varit ett nödvändigt ont de senaste veckorna, enkelt och helst fort ska det vara gjort! Som stått och puttrat medans vi gjorde ladugården. Ett glas vin till och kvällen avslutades till och med hos grannarna som spontant bjöd in, trevligt!

Kändes som värsta lyxkvällen. Som när jag tänker efter är en helt vanlig kväll egentligen? Vi kom in strax före sju och så middagen åts strax efter sju och då hade vi ju ändå jobbat på från kl. 06 på morgonen. Släppt ut djur på betet och gjort det ”vanliga”. Det är i vår värld en lugn dag just nu 😂

Vi lastade på djurvagnen från ladugården och backade in på hygget på andra sidan vägen, smidigast så!
Sin-kor och dräkiga kvigor ska få gå här!
Och kära Lovis är än en gång här ute, vår maskot som nu varken mjölkar eller har kalv. Men kvar får hon vara så länge hon är frisk och vi har plats ♥️

Just det, en microvila mitt på dagen hann jag också med!

Så det jag försöker säga är väl kanske att det är fullt upp, men vi är mitt i det så det är bara att köra på. Men också så himla viktigt att ta en sån här ”vanlig kväll” då och då 😅 Varva ner i tempot, det måste vi alla då och då. Tror att såna små stunder kan ge mycket om man tillåter sig till det, och vi, jag i alla fall har blivit bättre på att njuta i dom stunderna för man vet inte när de kommer nästa gång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.