Midsommarhelg

Och vips så blev det midsommar.

Om jag var ap-stressad kvällen innan. Fick smått panik av allt som inte hade blivit gjort. Ni vet, det ska komma folk, vi har inte ens tagit ut sommarmöbeln på altan eller städat upp efter vintern där, inga växter som gör det fint och trevligt är planterad varken i blomlådor eller kruka på bron.

En en klok person som råkar vara min man sa; lugn, släpp alla jäkla krav! Alla fattar ju att vi inte har haft tid med sånt här!

Ja jo sant. Och detta uppstressande över såna här saker är ju bara dumt. Fokus på det goda! Det kommer massa vänner hit och vi ska ha en trevlig dag❣️ Vi körde knytis och hur fantastiskt bra är inte det!? Det blir massor av god mat utan att man måste lägga ner hur mycket tid som helst på att göra en massa mat till många personer.

Och efter lite möbelbärande, björkris och blomplock i rabatterna så blev det ju riktigt mysigt till slut där på altanen.

Vi började dagen med att göra en ströblandning och ströa åt korna så det blev gjort inför helgen. Efter dusch och puff så blev det god sillunch med kompisskaran!

Jag och barn åkte sedan iväg till den fina traditionen av flakåkning❣️

En tradition som vår föräldrageneration starta och det är inte många av mina 30år som jag inte åkt på detta flak på midsommar! Vi kör vidare och nu har vi ”barn” en massa barn som åker sina första turer på detta flak och sjunger sommarsånger 😍

Stoppet blir på Hembygdsgpråden med dans kring midsommarstången och denna gång med dirket köp i glasskiosken för herregud vilken värme!

Väl hemma igen med resten av gänget så tyckte alla att vi behövde ett dopp! Så vad gör man när alla behöver ta sig de två kilonterarna till badplatsen på andra sidan skön? Jo, man tar traktor och djurvagn! 😂

Kvällen innehöll sedan både femkamp och musikquiz, tipsrunda och grillat. Å så trevligt vi hade! ☀️

En tidig Midsommardagsmorgon och sin-korna har det gött på hygget ♥️ Helt lugnt, och varmt redan på morgonkvisten.

Vi åt sen frukost/brunch och tog en dag i lite lugnare tempo. Åkte och badade igen för denna värme verkar ha kommit för att stanna ett tag…

Naturligtvis blev det lite knas med roboten denna lördag. Som har kunnat lösas över telefon men det är ju lätt att veta i efterhand.. En liten sten(?) eller annat hårt ting i en ventil. Men roboten blev aldrig stillastående så det var ju skönt och inte heller något annat haveri så vi får ju vara glad för det i alla fall!

Middag med resten med familjen på kvällen. Ljuvlig kväll!

Idag är den nästan ännu varmare. Vi hade tänkt stängsla klart så ett gäng kvigor kan komma ut men det är ju olidligt!

Drog på badplatsen istället och svalkade oss. Nu tar resten av familjen en liten vila och jag ska utfodra lite djur och pumpa vatten och energi i en ko som inte mår prima.

Så detta var vår midsommarhelg. Så fin så!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.