Lantmännenträff och Borgeby Fältdagar!

För en vecka sedan packade jag ett handbagage, i rena jeansshorts och vit blus och åkte iväg – helt själv! Man klarar sig med en liten väska när man ska iväg ensam. Är liksom van att under 7 års tid ha en last av grejer när man ska iväg, med extrakläder i alla möjliga varianter, räknat ut hur mpbga blöjor man ska ha med och hur mycket välling som går åt.

Nu lämnade jag man, barn och kor och åkte så långt söderut som jag aldrig varit förut – mot Malmö!

Jag är med i Lantmännens ambassadörsprogram och då har de ordnat denna resa för oss och resten av ambassadörerna i Sverige!

Ordnat med hotell, resa och inträde en dag på borgeby fältdagar. Egentligen lite stressigt att åka iväg nu, när det är sjuttontusen saker att göra, men ändå mellan skördarna och en sån här resa skulle man inte unnat annars så C löste saker och ting hemma så fick jag åka.

Men tror inte det blev en massa strul på vägen ner. Försenade plan och missade anslutningar. Övervägde en stund där på Umeå flygplats att skita i alltihop och åka hem. Inte värt denna extra huvudbry och stress extra nu när man faktiskt lämnar gården och ska få njuta av att någon annan ordnat allt för en!

Men jag hittade med en flygplatskompis och vi följdes åt genom sas-köer och bokning av en extra hotellnatt på Arlanda i väntan på nytt flyg nästa morgon.

Till slut kom jag fram. Till resten av gruppen och en förboka taxi som tog oss till Lantmännens stora Kvarn för en rundtur.

Här hanterar de en galen mängd spannmål som mals ner till mjöl och foder. Jättekul att få se!

Eftermiddagen spenderades på centrallagret de har, där logiskten är något utöver det normala! Målet på lagret är att du som kund ska få din beställda reservdel dagen efter du beställt, oavsett vart i landet du bor. Här jobbas det hårt för det kan jag säga och det hanteras tusentals artiklar varje dag!

Här någonstans. När Lantmännendagen var klar och vi åkt till hotellet så börjar känna att denna resa var så värd att åka på!

Har aldrig bott på så fint rum på ett så speciellt hotell som på MJ’s!

En lång dusch och fix i lugn och ro med efterföljande middag med hela gänget på hotellet sen, så himla trevligt!

Morgonen efter åkte vi till resans höjdpunkt – Borgeby Fältdagar!

En stor lantrbuksmässa med massor av utställare. Jag hade tänkt att en dag absolut räcker på ett sånt här ställe, mest maskiner och sånt och det är ju kul ett tag men det kan ju även bli lite för mycket och lite träligt. Men blev ju smått chockad över hur det var! Alla typer av utställare och jag kände minut ett att en dag hinner man inte mycket på! 😅

Vi hängde såklart först i Lantmännens monter och fick en genomgång på olika sorters fröer av både vall och spannmål.

Sen fick vi gå själva.

En cool vallvisning med alla typer av vallmaskiner från olika märken tex. Å vad Pontus hade ÄLSKAT att vara med här! 😅😍

Jag hade en del montrar jag ville besöka också, samarbetspartners som är kul att hälsa på i verkligheten och andra favoritföretag 😍 Detta var ju visst en mässa för mig, och inte enbart maskingalningar 😅

Skyltdockor hade vi blivit också i Nordfarms monter! 🤣

Men till slut, efter att ha stressat fram genom stället så var det dags att bege sig hemåt igen.

En övernattning hos systeryster i Umeå blev det innan hemfärd morgonen efter då planet landade sent och jag har två timmar i bil hem. Mysigt att heja på dom också ☺️

Men visst är det härligt att komma hem igen. Ett par dagar på vift slutar alltid med ”borta bra men hemma bäst”. Men glad är jag att jag träffade den där flyplatskompisen så jag inte var ensam i förseningseländet och gick på idén att strunta i allt och åka hem igen 😂

För en väldigt bra resa annars, med många nya kontakter och likasinnade med intressanta samtal från hela Sverige! 🤗

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.