Nöjd efter kvällsjobb.

Oj vilken dag det blev igår!

Uppe med tuppen för att åka till jobbet på Borta-gården. En intensiv halvdag för att sedan göra helg, från den gården åtminstone. Pappan hade hämtat Lilla P efter sin halvdag på Järnsta. Vi tog ett litet städrace här hemma medans pappan gick ut och fortsatte att jobba och greja.

Farfar Hans har ju kommit hit och igår kom även hans bror och syster hit. De ska hjälpa Hans med hans båt som ska sjösättas på lördag. Så fullt hus har vi! Och barnvakt av en liten sovandes liten fick vi ju också så jag och pappan kunde ta oss ut och jobba.

Vi skulle flytta djur. Kossamuisar från hygget ska över på rätt sida vägen på bete och gå med de andra som har kalv av våra mjölkisar. Vi skulle alltså flytta köttdjur med kalv. Nya djur som vi inte känner. Vi har ingen aning om hur de är och reagerar när de ska upp på en vagn. Vi vet att de är väldigt lugna och man kan få klappa de flesta men de är på sin vakt och minsta lilla stress så drar dom sig undan. Plus att de har kalv tre av dom! DÅ ska man vara på sin vakt!

Vi ställde en bal som omringades av fångstgrindar och så drev vi försiktigt, försiktigt in de där. En köttis fick vi in i första omgången. Lerigt och smetigt var det också efter allt detta regn som kommit! Nästa sväng fick vi in tre köttisar. Varav två med kalv som gömde sig i skogen. När kossorna var inne blev det mission- fånga kalvar. De söta små nallarna. Ha! Små?! C fick tag i en och en och vi slet som djur för att få in de tillsammans med kossorna i vagnen. Robusta, muskulösa klumpar! Men lika söta för det.

Himla nöjda efter det lasset gav vi oss för kvällen. Klockan var halv tolv.

Mitt i det leriga, andfådda så inser vi vad roligt vi har tillsammans jag och C. Att jobba med djuren tillsammans. Nöjda var vi efter kvällens arbetsinsats och det syntes att vi hade jobbat om man säger så!

Nu ska jag åka iväg med Lilla P på Järnsta där jag ska göra en föräldrainsats idag.

Hoppas ni får en fin fredag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.