Granen upp och ner?

En sviinkall helg har vi haft. Åtminstone igår där det låg runt -20 hela dagen. Det medförde lite extra jobb på Borta-gården. Men några timmar hann jag vara hemma över dagen. Jag och barn hann då sno ihop en sorts julgodis, ischoklad. En favorit men som jag aldrig gjort?! Varför?? Så enkelt! Och dessa kan man ju variera precis hur man vill! Smält kokosfett sen bara hiva ner vilken choklad man har lust för. Jag tog mjölkchoklad med apelsinkrokan, men jag tror det gör sig lite bättre om man har i lite mörk choklad också så den blir lite mer ”chokladig”.

Men goda blev dom!

En eftermiddagssväng till Borta-gården på eftermiddagen igen för att göra lagårn.

Vi gjorde kväll tidigt där på lördagen och imorse ringde väckaren tidigt igen. Blev lycklig då termometern visade ensiffrigt!

Enastående vackert där från höjden!

När jag kom hem på förmiddagen tände vi tredje ljuset. Och just tredje advent till ära så gick vi allihopa, ja förutom den minsta som sov lunch i vagnen, till skogen för att hitta årets julgran!

Och där, 30m in stod den. Precis rätt gran. Nog blev jag lite besviken ändå, att det gick så fort! Inget letande och inget – kanske finns det nån bättre? C däremot var helnöjd – Den här tar vi! Klart! 

Den sågades av och bars med hem.

Den hänger nu uppochner på lon i väntan på att få komma in. Jag fick flera frågor på min Instagram varför den hänger där åt fel håll?

Jag har fått lära mig att granen helst ska vänjas in i till innetemperaturen. Så den inte får en chock från att gå från typ -15 till +20 att den då kan få för sig att tappa alla barr fortare än den skulle gjort annars. Så egentligen skulle vi haft den i källaren där temperaturen är lite varmare än på lon men den ryms inte där.

Och den andra orsaken, den jag tycker är viktigast egentligen (för barra kommer den att göra oavsett!) är att grenarna böjer sig neråt när den hänger upp och ner och när man sedan reser upp den så blir den sådär fin med uppåtpekande grenar!

Hänger ni era granar upp och ner innan ni tar in den i huset? Berätta gärna för nu blev jag nyfiken då så många undrade!

Nu håller jag på att somna här så jag ska runda av och säga godnatt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.