Överraskning och en första dag.

Vi gjorde nånting roligt igår. Min kusin Nathalie är ju gravid (med tvillingar!) så vi var ett gäng av hennes bästa kompisar som ordnade en överraskningsbabyshower! Med pajer och tårta, babykorg och blöjtårta. En riktigt mysig stund som jag tror blev uppskattad.

Lilla P fick vara hos mormor och morfar medans jag var borta och C slog på livet. Vi tar nu lite till av vårt gräs. Och mycket blir det! Herregud.

Vi åt middag tillsammans lilla familjen och efter det åkte C ut och slog igen. Lilla P och jag spatserade lite ute. Klippte gräset så länge han tyckte det var roligt att åka med, pratade med kalvarna och lite sånt.

Sen får vi telefonsamtal om att djur är ute och springer uppe i byn. Jag har hört av ett par andra bönder nu att de haft samma problem, djur springer ut lite då och då. Och det är skönt att höra måste jag säga! Att vi inte är ensamma om smitande djur. Den här gången var tråden sönder och ett stort gäng hade gått över på en grön återväxt. ”Gräset är grönare på andra sidan” sägs det ju… De har gott om mat på sitt stora bete men det såg väl godare ut där.

Men det gick ganska smidigt ändå att få in dom. En kraftfoderhink och lockrop så hade de snart gått in igen. Tråden lagades och det konstaterades att det är lite lite ström så den där röjsågen måste lämnas in och lagas så vi kan gå under tråden och slå ner allt långgräs!

Lilla P sövdes sedan i vagnen ute och jag klippte klart gräsmattorna. Halleluja för denna åkgräsklippare alltså. Nu kommer man ju aldrig att vilja gå med en handjagare igen! Vi har två rätt stora gräsmattor så det tar sin lilla tid att komma runt allt. Sedan pulade jag på lite ute innan det var dags för fotbollen. Ja, jag tänkte bannemig se Island! C kommer hem också och så sätter vi på tv:n och det står 2-0. En kvart senare så är det 4-0. Där gav vi upp och gick och la oss.

Och nu sitter jag här och har ätit upp morgongröten. Jag ska jobba idag, men inte tupptidigt som vanligt utan måste skjutsa Lilla P på dagis först. Första dagen på Sommaröppet, hoppas det går bra för vår lilla Humla!

Ha en bra dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.