Helgstart och firande.

Jobbveckan på borta-gården är avklarad. Efter att ha hämtat Lilla P på Järnsta igår åt vi middag tillsammans sedan åkte jag med han till Moster Fanny. Där fick han vara och leka kvällstimmen och sedan hoppa i vagnen.

Mamman och pappan? De sprang efter djur här hemma, men under kontrollerade former den här gången. En kviga som ska kalva ska en grannbonde köpa så the mission var att få in henne i en djurtransport. Vi lockade in ett helt gäng i lagårn och sorterade ut de andra därefter.

C åkte med Muan för att hjälpa till att installera henne i nya lagårn och jag åkte till Moster Fanny för att hämta den Lilla igen. Han sov gott i vagnen. Så vi satt och en bra stund i soffan och pratade och skrattade såklart, som bara vi gör.

Idag har Lilla P haft en lite kortare dag på dagis. Jag och pappan har grejat lite här hemma. Vi har ett stort projekt nu framöver. Det ska göras om i lagårn. Och det måste bli klart innan installning. Så ALLT ska ut! C har fått ut alla båsavskiljare nu. Men det är mycket annat som ska väck också. Det ska bli olika fack med djupströbädd och skrapgång i hela lagårn. Enkelt, lättskött och stabilt är planen och målet! Ingen krånglande utgödsling utan det ska skrapas med traktor. Inget provisoriskt och rappel utan rejäla grindar med enkla lösningar för utgödsling och kunna stänga bort djuren.

Så lite sånt har vi pysslat med idag. Jag hämtade Lilla P och firade helg med att åka på Bibblan och låna lite nya barnböcker.

Sedan har den Lilla och jag hjälpts åt att städa lite i huset här på eftermiddagen. Det lagades mat och duschades för oss alla innan finkläderna åkte på.

Moster Fanny fyller år!

Värsta goda tårtan fikade vi. Lilla P fick mumsig mangoglass som Moster hade snott ihop bara till han.

Han tyckte Moster behövde lite hjälp med paketöppningen och erbjöd sig snabbt.

En gosig stund i bästa Mosters knä där de åt hemplockade jordgubbar direkt ur burken. Riktiga jordgubbsälskare de där två ❤

Vi åkte hem med en trött Liten men innan vi gick in måste han ju ta en liten kvällstur på hans alldeles egna John Deere. Det är den här mammans gamla faktiskt som blivit avdammad och får gå i arv till min son.

Jo gräsmattan blev bara halvklippt idag då bränslet tog slut…

Och nu har vi haft en helmysig kväll. Torsdagkväll vilket betyder Agatha Raisin!

Och nu är det väl tack och godnatt!

2 reaktioner till “Helgstart och firande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.