Motortokig.

Färgsprakande buskkrasse som tagit sig ordentligt i sommar i blomlådorna. Nästan lysande i helgens regnrusk.

Vi hade en mysig inte-göra-mysket-alls-dag igår. Jag somnade i soffan strax efter åtta och blev väckt av C senare för att gå vidare upp till sängen. Att gosa ner sig med en sömndrucken lite kille som alltid vaknar mellan 22-23 är bland det bästa jag vet. Och imorse ringde väckaren igen. Inte sådär strax efter fyra utan någon timme senare i alla fall. Måndag och dags för jobb på Borta-gården igen.

En heldag för mig och behövde inte stressa-stressa hem för att hinna till hämta-dagis-tid utan kunde göra klart i lite lugnare takt. C har grejat på här hemma så han både lämnar och hämtar den Lilla.

Jag kommer hem till mina pojkar som sitter i traktorn båda två och kör balar till djuren. Den finaste synen jag vet! Far och son i älskad traktor. Den Lille så himla nöjd, ja det är nog den stora också!

Morsan snodde ihop en grönsakssoppa till middag a lá min far och sedan gick vi ut en liten sväng alla tre, ja fyra, Kajsa också såklart. Lilla P på pappas axlar och så gick vi ner i backen. De ska avverka precis nedanför vår gård och pappan tyckte såklart att skogsmaskinen (skördaren? Inte bra på de där med ”skogstraktorer”…) måste visas upp för den motortokige Lilla P. Det var såklart en hit att titta på den brummande stora som fällde träd lätt som en plätt. Tror nog att mamman också stod lite med öppen mun ett tag och tittade förundrat på de stora, gamla granarna som låg på backen avkvistade och rena på en grisblink.

Och nu har vi gjort kväll här i huset. Eller i alla fall nästan alla. Lilla P sover, mamman har tränat ett innepass för underkropp och bål men pappan är ute och grejar lite än.

Imorgon väntar jobbdag igen som resten av denna vecka, då husfolket åker bort så blir det jobb varje dag, även för mig. SÅ dags att börja göra sig redo för sängen. Godkväll och Godnatt!

Och! Ps. Jag har nu fått en telefon att låna tills min är lagad och hel igen så jag är back on track i telefonlivet! Ds.

En reaktion till “Motortokig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.