Första passet och brummande traktorer på gården igen!

Efter grötfrukosten idag hängde Lilla P med pappan till en markägare för att reda ut lite nu mark vi fått till. Mamman passade då på ta ett träningspass. Ett sånt där pass man kan kalla för pass! Så att lite svett kommer fram och musklerna lite trötta. På Lilla Ps treveckorsdag gjorde jag mitt första träningspass också, precis som nu!

Kroppen känns bra men de där armhävningarna tunga… Jag kan känna en frustration över att känna mig svagare  än vad jag vet att orkar i vanliga fall. Samtidigt är jag så himla taggad på att bygga upp kroppen igen! Jag höll ju igång hela graviditeten, anpassade bara träningen efter att magen växte och fogarna började göra ont. Men det är klart man tappar ändå. Så det är bara att sakta men säkert ta sig uppåt igen!IMG_6561

IMG_6560

En lillsnoffsa med rumpan bar låg och hejade på morsan.

IMG_6563

Och så tog jag en sån där skön dusch efter mitt pass, ljuvligt.

Det kom en ”skruvare” från X-maskiner för att kolla på traktorn. Vi har varit traktorlösa hela helgen! Stor-traktorn var stendöd helt plötsligt i fredags. Och ni vet, dessa nyare modeller det är ju bara datorer och grejer så det är bara att ringa någon och inte röra (vilket inte ens går om man vill..)! Men han kunde inte lista ut felet, ev att det var batteriet. Och som pricken över i så gick inte Brum-brum heller igång! Tur att C precis kört balar till alla djur så det var ju ingen panik egentligen. Men idag var det halmningsdags så det bara måste igång en traktor. Och som tur var så var det batteriet som det blivit kortslutning i! Ett nytt sånt och så gick den igång igen, tur ändå! Blev lite skraj att det var något stort som kostar tiotusentals kronor, vilket är lätt gjort på dessa maskiner. Och precis då jag hjälpt C att dra igång Brum-brum så fick vi besök. Av en bekant med familj som kom och kikade på vår Thulevagn. De är i vagnbytartankar och det gör mycket att få kika och känna på några olika innan man bestämmer sig. En kaffekopp och lite surr hann de bli också.

Vi skippade prommis idag då den där härliga vårvinter bytt ut sig mot isande vindar och vinter igen. Vi följde istället med pappan då han hade nån timmes jobb hos grannbonden. Vi hejade på ”våra” fina Muor och Lillasyster premiärade i lagårn. Sovandes, såklart men andas kossa-lukt fick hon i alla fall!

Läggningen av Lilla P har gått såå segt ikväll. Det som äntligen har gått så mycket bättre ett bra tag nu så vi hoppas att det är en engångsgrej.

Ett avsnitt Master Chef Australia ser vi på nu med en kopp varm choklad med vispgrädde. Det jag hade tänkt igår, men jag får lyxa till det såhär på måndagskvällen istället.

Trevlig kväll!

5 reaktioner till “Första passet och brummande traktorer på gården igen!

 1. Jag förstår inte varför du ska ha så bråttom med att träna igen? Har du sådan kroppsnoja att du varken kan njuta av din graviditet och tiden efter? Ätstörningar? Kanske ska sluta avla barn om du inte kan ta det lilla lugna..

  Gilla

  1. Hej! Det har absolut inte med kroppsnoja att göra. Jag tränar för att jag mår bra av det. Att ha en stark kropp som orkar med i vardagen som mamma och bonde. Jag får energi av träningen och det har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag tränar inte för att nå något kroppsideal. Det är ett stort intresse och jag älskar att träna och röra på mig! Jag är ivrig att komma igång (på ett lugnt plan) för att jag älskar det! Jag skulle aldrig träna om det inte känns bra i kroppen. Kroppen ska bära mig livet ut och jag vill ta hand om den och hålla den stark och aktiv. Tränar man enbart pga dess utseende anser jag att man tränar av fel orsak. Träningen ska rolig och motiverande! Sen innebär detta olika för olika personer. Jag hoppas kunna inspirera andra att vara aktiv på ett positivt sätt! Alla är vi olika och har olika mål men precis alla mår bra av att röra på sig! Om det innebär korta promenader, marathonlöpnin, kroppsviktsträningen, tung styrketräning eller kanske dans är upp till var och en! Att göra det man tycker är roligt och det man mår bra av!

   Gilla

   1. Jag älskar att du gör precis som du känner och inte bryr dig i vad någon annan tycker eller säger. Kaanske prick vad någon annan också alltid gör. 😉 Jag håller med dig till punkt och pricka och vill bara skicka ett stort fett HEJA DIG!
    S är omåttligt pepp när träningsmattan dras fram och älskar att ha en stark mamma! Stark, välmående mamma= glad mamma= glada barn!

    KRAM och tack för igår! ❤

    Gilla

   2. Att svara kan ibland dra ut på tiden för mig men jag uppskattar din kommentar! Tack! Skönt att flera förstår! För precis så är det ju, stark och glad och glada barn! Det är ju det som är grejen! 😄💖 Roligt att få besök från er och kanske något sockan göras om, ha det fint alla ni! Kram

    Gilla

 2. Härligt att vara igång med träning :)) !! Kika gärna in hos oss , skriver om småbarnslivet mellan Sverige o Spanien . Idag rockar vi dessutom sockorna ! ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.