Lillbonde

Vi svängde upp till gammelmormor och gammelmorfar efter ”Bondefikat” och det lilla  studiebesöket. Där Lilla P på en gång började ge djuren mat, vår lilla bonde.

Lillasyster sov sig igenom både fika, kossa-titt och  besök hos mormorsföräldrar.

Det började snöa rejält. Lilla P sov en stund ute i vagnen när vi kom hem och sedan gick han med pappan ut och åkte traktor och blandade foder. Ja C har börjat blanda foder igen i mixervagnen. Så kan man blanda olika balar av olika skördar = olika värden och få en mer jämn utfodring.

Jag och Lillasyster var inne en stund innan vi kom ut. Hon vaknade efter matning och då hon sovit så himla mycket över dagen så fick hon vara vaken och ligga och titta en stund för hon kommer ju somna direkt igen om hon får lägga sig i vagnen.

En liten stund låg hon i alla fall vaken innan det inte gick att hålla upp ögonen längre.

IMG_6946IMG_6973IMG_6979

Och titta titta! Liggdelen är på och vi har en bäbisvagn igen!! Jag är så kär i vår fina vagn och speciellt med liggdelen. Det betyder ju också att det är en lillbebbe som ligger där. Vi har ju kånkat på denna vagn fram och tillbaka från dagis varje gång då den används så flitigt här hemma också och att de sover ute precis varenda dag på Järnsta också. Men nu har vi fått ärva en sovvagn från en dagiskompis till Lilla P så vi alltid har en vagn där. Så vi slipper släpa vagn fram och tillbaka plus att nu kommer ju Hedvig att använda denna vagn mest då hon kommer att rulla i den när Lilla P är på dagis.

Eller dagar som denna. När vi är ute på gården och Lilla P har fullt upp med lek eller att vara lillbonde.

Han är flitig att ge kossorna mat, både för hand och med alldeles för stor högaffel. Är det någon i bondevärlden som har någon aning om det finns att få tag i en barnmodell av högaffel? Har letat lite med inte hittat nån!

IMG_6953

Och så måste man ju kolla att vattenkopparna fungerar.

IMG_6960

IMG_6947

Muorna gräver ner mularna i det goda, nyblandade ensilaget.

IMG_6952IMG_6964IMG_6967IMG_6971

Och så avslutade vi utevistelsen med en till liten traktortur, då Brum-brum behövde hjälp med att starta… Lycklig unge!

Pappan fortsatte en stund ute och halmade till djuren och vi började gå in och fixa mat.

Nu kör vi soffläge och Masterchef som avslut för dagen, trevlig kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.