Gårdsdag med kidsen.

Åhå. Godkväll.

Här sitter jag med dagens tredje gröttallrik. En pojke sover på övervåningen, en flicka ligger här bredvid och småsprattlar och pappan är ute och kvällsjobbar.

Att det är tredje gröttallriken ja, en till frukost, en till middag bland ägg och så och en nu då jag var så himla hungrig igen. Lite i kyl och skafferi med andra ord då ingen haft tid att åka på affären idag. Men gröt funkar ju alltid så ingen nöd!

Pappan har som sagt varit på föräldrainsats på Lilla Ps dagis idag. Jag och kidsen har haft fullt upp här hemma.

På förmiddagen gick vi såklart först raka spåret till hönsen. Öppnade luckan (de får nu komma ut på dagarna!) och kikade efter ägg. Två fina fanns det som både mor och son fortfarande blir lite lyriska över att få plocka in!

18426273_10213193868029212_820910725_o

Vi körde sedan foder till korna och skottade fram med var sin högaffel till kvigorna. Systeryster sov såklart i vagnen. Vi gick in för lunch och bäbisen vaknade. Lilla P la sig för sovning och mor och dotter busade lite innan hon blev trött igen och kunde krypa ner i vagnen. Då, var jag själv. Imorgon kommer en som kör skit åt oss och det har liksom blivit en sån där förvarningshög precis där han ska köra så den sorterades och flyttades bort.

Lilla P vaknade från sin nap och han fick direkt komma och hjälpa mig med det sista innan vi gick in för mellis.

Pappan dök sedan upp och vi åt vår finfina middag innan allihop gick ut igen. Lilla P och jag körde en bal till kvigorna ute på hygget.

-Koooooosernaaaaa! Kom och få mat!

18378686_10213193608302719_15411225_o

Och så la vi en bal i halmrivaren till pappan och blandade foder. Hedvig vakande precis så jag packade in barnen i bilen och åkte och hämtade upp en kraftöverföringsaxel som min far hämtat ut och vi möttes efter vägen.

Väl hemma hade C halmat klart och han hade nu axeln till omröraren. Så där sitter han nu, och ”vispar” om i brunnen. Vi körde inte någon skit alls från brunnen i fjol. Det tillkommer ju inget där nu när vi skrapar direkt ut på en gödselplatta lite fastare dynga. Men nu behövs det på vallarna och nivån bör sänkas lite i brunnen.

En kvällsbild skickad från C.

18379239_10213193800907534_868700874_o

Så imorgon kommer det att dofta koskit här ute, kan det bli mer vår!? Haha!

Nu har lillsnoffsan hunnit somna här bredvid också. Så jag ska snusa en massa på henne, en tekopp och sedan godnatt!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.