Vårbruk med la familia.

Håhå jaja, en sån dag.

Som väntat så vaknade den lilla Ärtan där precis när jag stökat undan lunchen. Vi hade amningsmys och tvättstök innan det packades ner fika och termos och så trocklade in allt i traktorn. Lilla P som precis vaknat bara flyttades från vagn till traktor.

Vi var beställda av pappan. Så vi hade med oss en stor utsädessäck på pallgafflarna då han fått slut på frö i så maskinen.

Denna gigantiska maskin som vi hyr. Med twindäck på traktorn (dubbla bakdäck) och fyra meter bred maskin! 

DSC_1302 DSC_1304

Det lastades och så fikade vi på lägdkanten.

DSC_1305 DSC_1307

Lilla P hoppade in med pappan (jo det är ju faktiskt såhär man sitter större delen av tiden i en traktor, beroende på vad man gör såklart, åt fel håll!).

Så pojkarna fortsatte att så och tjejerna åkte hemåt, kopplade på välten och vände igen med ännu en säck på gafflarna med (så slipper C åka hem och lasta). Och så började vi välta. Lilla P hoppade in med mamman igen och så åkte vi över det pappan hade sått. Man vältar för att packa till det en sista gång efter fröna kommit i backen.

DSC_1308

DSC_1312

Detta är vår största bit så det tog sina timmar att köra igenom denna. Det gick bra större delen av tiden men där efter ett par timmar började en liten pojke bli less, mamman hungrig och en väntan på att lillasyster skulle vakna när som helst och vilja ha mat pronto.

Men vi var så nära att bli klara så vi stod ut och körde klart. Jag ”eskorterade” C efter vägen hem. Lite läskigt tyckte han med att köra så stor efter vägen.

Ni ser, han tar upp precis hela grusvägen! 

DSC_1316

Syrran vakande påväg hem, så gråtgnäll nerifrån golvet, en Liten P som var gnällig och ville lös från bältet och en mamma som försökte koncentrera sig att lasta C en säck till.

Skönt var det att komma in men så hungrig att tanken på att börja koka potatis och steka fisk som låg framme kändes som ett maraton! Så C åkt och hämtade en hamburgare och jag tog en sån där ”pizzamacka” ett sprött bröd med sallad i. Lilla P fick något ihopkok av potatis och man tager vad man haver-middag.

Kände mig slut efter maten men packade ner ungarna i vagnen och tog mig ut på en kvällsprommis. Så skönt att gå i friska luften (som vi önskar kunde få vara lite varmare…) efter ha suttit i traktorn större delen av dagen.

En ljuvlig bukett styvmorsvioler plockades. En så skön och perfekt avslut på denna dag. En mysig kvällsprommis med första somriga buketten i plockad.

IMG_20170602_202523_311

Den trötta pojken somnade inte, chockerad! Men somnade sedan på stört uppe i sängen. Lillfisan har precis fått dygnets sista slurp mat och somnar nog när som helst. Och då ska mamman ta sig en skön dusch och sedan mysa ner i soffan. C är ute och sår på livet här hemma i byn så det blir nog sena kvällen för han.

Trevlig kväll och trevlig helg hörrni.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.