Sommardag och en liten tabbe.

Idag har det faktiskt känts som sommar! Dessa dagar har vi ju inte blivit direkt bortskämda med i år.

Lilla P skjutsades på Järnsta på förmiddagen. Hedvig var hemma med farfar och när jag ändå satt i bilen så passade jag på att åka in och handla och så hämta upp några fler tomatplantor som jag ska få flytta in i växthuset! Himla fint det här med bloggen, denna ägare hade lite fullt och erbjöd mig några då jag skrivit om mitt lilla växthus här! Winwin liksom!

Och väl hemma fick bäbisen lägga sig i vagnen och så jobb för mamman. Det skrapades skit i gångarna i lagårn. C halmade igårkväll när han kom hem från borta jobb så kunde jag skrapa gångarna idag. Det gick superbra men en lite tabbe gjordes dock. När gångarna var rena och fina så skulle jag bara öppna tråden som man stänger ut ett gäng med ute i hagen (de går in och äter och har djupströbädd alltså), kröp sedan under tråden och direkt på foderbordet och skottade in foder. Med den lilla detaljen glömd att stänga grindarna i gången… Vilket resulterade i några kvigor ute på gården. Men det kunde ju vart fler så lindrigt ändå! Men det tog ett tag att få tillbaka dom, då de hittat småkvigornas foderbord med mycket goodare ensilage så de till och med ratade kraftfodret  i hinken jag lockade med. Men jag tackar att det var våra mjölkraser så det är otroligt lugna och coola.

När det var klart i alla fall så hann jag ta en liten fika, i stekande sol ute på altanen innan hon i vagnen vaknade och ville ha en slurk mat.

Så härligt men så avskyvärt den här första tiden då benen får kika fram efter månader av långbyxor…

18987638_10213486079014304_127360108_o

Så efter matning av bäbis och lite tid med henne så var det dags att hämta hem Storebror. Då ingen bil fanns på gården och lite jobb väntade så tog jag traktorn. Tänkte att det skulle gå lätt som en plätt att få hem den där åka-hem-vägrade-ungen om man kom med TRAKTORN liksom! Men icke. Tydligen så är Järnstas sandlådetraktorer högst på statuslistan. Men till slut fick jag med han och vi åkte raka spåret på hämta-balar-jobb.

19048650_10213486051573618_2042887882_o

En grävmaskin redo att dyka ner och ta en äppelbit. Ja lillsyrran var ju såklart med också.

18987684_10213486078974303_503428415_o

Skönt att få det där gjort och väl hemma igen så började vi olja in altanen medans potatisen kokade. Världens bästa hjälpreda hade jag också med publik bestående av en görsöt tremånaders.

IMG_8642

Det gjordes biffar av två påsar köttfärs så det tog tid att steka upp allt och såklart lite sen middag som alltid, typ. Men skönt att få flera portioner över att kunna frysa in! Är alldeles för dålig på det där med storkok men det börjar bli bättre.

Tröttheten sköljde över mig där efter sista tuggan mat. C kom hem efter en heldag på borta-plan och vi tog en kaffe tillsammans. Han har nu gått och lagt sig för att samla in lite sovpoäng men jag ska ta mig ut en lite stund till. Måste gör klart den där oljningen som vi påbörjade.

Så trevlig kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.