Det gick inte som vi ville.

Några av er kanske såg på Instagram @mittlivsombonde inatt att det inte gick som vi ville inatt. Sonja kom in och jag gick ut till C och veterinären. Men läget var hopplöst. Kalven låg helt rätt och så, men STOR. Klövarna var ute och nästan mulen men sen gick det inte mer. ”Axlarna” kom inte igenom bäckenet. Kejsarsnitt är ovanligt här, veterinären hade aldrig gjort det så det fanns bara en utväg.

Så himla tråkigt. Både ko och kalv. En ekonomisk förlust är det ju också som är otroligt känsligt. Det är ju dessa djur vi ska försöka hanka oss fram på. Kossan i flera år som får kalvar att sälja iväg. Men sånt här händer tyvärr ibland och det är inte mycket att göra åt.

Så lite sorgset är det här idag. Första kossan vi måsta fått ta bort på väldigt, väldigt länge.

Vi har pappan hemma idag alla fall. Vi gick och kollade ett bete där de gått runt ute i vattnet, han och jag. Farmor Sonja var barnvakt åt två lunchsovande barn under tiden. En regnskur fick vi på oss men djuren flyttades till rätt bete och en tråd sattes längre ut i vattnet. Så lite regn och torrt att det är rejält lågvatten i sjön.

Nu har vi lite vila. I tråkigt halvregn är det helt fel att mysa inne en stund hela familjen. Farmor Sonja har åkt för att handla lite gott till kvällen. bla rökt sik som ska bli kvällens middag. En ostbricka väntar också till kvällslyx då det är hennes sista kväll här. Imorgon åker hon tillbaka till Belgien igen.

20464919_10214052102924548_566489320_o

2 reaktioner till “Det gick inte som vi ville.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.