Bank och bonk på toppen av huset!

 

Måndag.

Vi vaknar till bank, bank och bonk, bonk.

Ja det jag skulle berätta förra veckan som händer på gården.

IMG_1174 IMG_1298 IMG_1306

Vi ska byta tak! Detta skulle ha gjorts för flera år sedan egentligen. Ganska slut om man säger så, sisådär 50 år gammalt.

Något som man inte direkt tänker på är hustak. I alla fall inte jag. Men när man tänker på det så ser man faktiskt hur sunkigt det ser ut! Hela baksidan full i mossa och trött av alla väder och vindar dessa 50 år.

Ska bli härligt att få ett nytt tak, vilket lyft för huset! Och förhoppningsvis också för oss. Att värmen stannar kvar bättre på vintrarna och inte åker direkt ut. Och att slippa dessa maffiga, farliga istappar som dominerar längs huset kanter vintertid.

Lilla P ser lite oförstående på de stora ställningarna runt huset och på altanen men är extra nöjd över konstant utsikt över teleskoplastare och skylift.

Men idag skjutsades han på Järnsta. Bäbisen somnade för förmiddagslur i vagnen och mamman och pappan hade tillsammansjobb.

Ett väldigt lerigt sådant.

IMG_1301 IMG_1303 IMG_1304 IMG_1305

Vi gjorde ett ryck på uppsamlingsfållan på hygget. Tunga vägräcken är svårt att hålla på med ensam så vi körde på hela lillsnoffsans sovning.

Efter vakning, mat till både stora och små så gick vi ut igen. Det hade börjat dugga men regnskydd på vagnen och tittutlek för den lilla så kunde vi jobba på lite till.

IMG_1307

Men när det sedan kom ännu mera regn och blåsten anslöt, ja då gav vi upp för dagen. Gick in och satt med datorjobb, mail och telefonsamtal istället (fler som haft problem med mailen idag?? Har varken fått eller kan skicka? Vad kan vara fel då?).

Brorsan hämtades och hade traktorjobb med pappan, skrapade gången i lagårn och så. Mamman hade hönsfix. Flyttade om lite i hönshuset, städade och så. De minsta har nu fått flytta också i egen inhägnad då de stora ”kycklingarna” nu går med hönsen.

Och nu är det kväller. Pappan gick ut för halming efter middagen och jag ska nu lägga barn.

Trevlig kväll!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.