Lördag med arbetshandskar och traktorhäng.

 

Här sitter mamman. Känner sig fasligt trött men också rätt nöjd över dagen.

Pappan åkte tidigt imorse innan vi andra klivit upp. Balningsuppdrag. Efter grötfrukost gick vi ut. Kossorna utfodrades först och sedan åkte vi och hämtade balar. Två lass blev det innan det var dags för lunch. Och när Lilla P sov satte jag mig en stund, med en kaffekopp och en katt i knät. Lite papper och sånt fix innan det vaknades där ute  i vagnen. Vi gick ut och tog tag i den där nedprejade mosterväxten.

IMG_1404 IMG_1405

En liten hjälpreda med arbetshandskar hjälpte mamman att plocka långa kvistar.IMG_1416

...En stund. De var långa och trassliga och inte alls roliga att hålla på med så han slängde av sig handskarna och gick till sandlådan i stället.

IMG_1406  IMG_1415  IMG_1417

IMG_1422

Morsan drog ihop en bamsehög och hönsen dök genast dit när jag var klar, tack för ett nytt sprättställe sa dom (de där hönsen som är med på ett hörn på typ varje bild idag!).

Jag kände att det kan ha varit smart att vara ute och greja lite inför nästa pass traktorkörning och inte hoppa in i traktorn direkt efter sovningen.

Och sen alltså in i traktorn med kidsen igen och så körde vi hem några lass till. Med styrande Lilla P vilket innebär slalomkörning fram till vagnen men, man måste ju börja någonstans, även om man är 2.5! Och så fick lillsyrran smaka på storebrors barfota-tår. Det händer mycket i en traktor med två små barn kan jag säga!

Vi gjorde kväll när magarna började knorra igen och var glad att det fanns kvar av gårdagens tacopaj, snabbfixad middag!

IMG_1426 IMG_1429

Vi satte oss i soffan och tittade på Bolibompa, allihopa, så mysigt. Pojken fick alldeles egen popcorn, å så lyxigt! Halva nöjet var ju att kolla i den poppande kastrullen också!

IMG_1433

En skitglad filura innan läggning.

Nu sitter jag i soffan under filten och tänkte ta mig lite melon och det där jag är så svag för – grädde!

Får se när C dyker upp ikväll. Trevlig kväll alla ni där ute!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.