Mat till en liten.

Ja! Vaknar lite piggare idag. Tjock i näsan men inte alls den där sjuka känslan i kroppen, skönt!

Lilla P skjutsades på Järnsta och Lillsnoffsan somnade i vagnen. Jag och pappan hjälptes åt ute. Skrapning och halmning. Lite tips och trix från coachen fick jag så idag gick det bättre med halmningen. C åkte innan lunch på borta-jobb och vi tjejer var kvar hemma.

22556000_10214739746275202_1832348984_o

Lovis ligger gärna mitt i den sprutande halmen..

Jag gjorde en första sats mat till den där lilla flickan. Jag lagade all mat till Lilla P själv och planerar att göra detsamma till lillasyster. Jag gör i den mån det går. så tänkte jag till Lilla P också. Att det ska hinnas med och laga och så. Men det är inte så svårt! Och det tar inte speciellt mycket tid heller. Men alla prioriterar vi olika i vardagen. Men jag gör ett storkok och fryser sedan in portioner, supersmidigt.

Och idag kokade jag morötter och bönor från mitt land! Och så potatis. Ett tips är att hacka upp i små bitar så tar det bara 10-15 min att koka! Mosa eller mixa ihop så slätt man vill ha och så klart! En klick smör i också. Senare brukade jag ofta bara ta av den mat vi ska äta. Man tar undan lite innan man saltar, smart!

IMG_1779 IMG_1791

Så nu ska vi börja lite mer kontinuerligt med lunch i fast form till lillungen. Har inte bråttom med att sluta amma, gillar det, både praktiskt och mysigt. Men hon är så matintresserad nu och inte så himla långt borta från 8 (!) månader så nu steppar vi upp övergången lite.

Lilla P hämtades med traktorn då pappan hade bilen och det regnade, inte jättetrevligt att ta den där promenaden då.

IMG_1794 IMG_1796

Lite pusselläggande och så innan mat. Pappan kom hem tidigare än planerat och ligger nu och sover på soffan. Rätt tråkigt sällskap måste jag säga men han verkar trött så varför inte sova.

Trevlig kväll!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.