Lagårdsdoft och kvällsjobb.

Det blev bara jag som kom iväg på den där fina sångstunden av förskole-och fritidsbarn igår. Med andan i halsen trillade jag och Lillasyster in precis på minuten. Ett försök med uppsatt hår och ett sprut parfym men jag kände själv där i värmen att den där lagårdsdoften inte rikitgt gick att dölja…

Pappan hann sova en timme igårkväll innan telefonen ringde och dags för plogsväng igen.

Efter ett drygt 12 timmarspass kom han hem mitt i dagen idag. Mamman var då mitt i halmning som tog en hel evighet idag! För stor bal för rivaren så den rör sig inte! En bäbis som vaknade och var nöjd ett tag men sedan kom hungern. Den där amningen är inte bara himla mysig, det är ju såå praktiskt också! Att bara där och då mata lite och så fortsätta det man håller på med. Men nu ikväll ammade jag nog för sista gången. En tår trillade av känslor. Min lilla, lilla bäbis, du är inte bäbis – bäbis längre ❤️

Pappan tog in lillan och jag halmade klart.

_20171212_210731

När han sedan ganska snabbt somnade efter en vaken helnatt så åkte jag och hämtade pojken på Järnsta lite tidigare och så drog jag och kids till lilla staden för några små ärenden. Bland annat så har jag nu äntligen lämnat in datorn! Å vad jag hoppas att de får bukt på problemet och om inte att de kan rädda alla bilder, det är ju en del om man säger så…

Och ikväll var det jag som gick ut för kvällspasset. Pappan som är rätt seg efter vaken-nätter tog läggning av barn istället. Men inte alls fy skam att gå ut ikväll. Halma lite, skotta in foder och så skotta, både våran gård och så en infart till en markägare.

Vilken skillnad det är. Att kunna jobba lite utan den där lilla stressen om man ska jobba under sovning eller fokuset på ett eller två barn med på ett hörn.

Det blev lite sån där kallad egentid vad jag förstår. Och en extra liten ljusglimt då en av mina favoriter precis hade kalvat när jag kom, såå söt liten mini-mu!

Och nu är det dags för sängen. Godnatt!

 

 

2 reaktioner till “Lagårdsdoft och kvällsjobb.

  1. Åh jag ska snart sluta amma min son som är en månad yngre än Hedvig. Jag ville amma längre men han är inte intresserad längre. Har slutat helt på dagarna men ammar några gånger varje natt. Men nu har jag bestämt mig att efter nyår får det vara nog. Jag behöver sova mer och en nystart vid nyår känns passande. Men det känns samtidigt lite sorgligt att sluta helt.

    Gilla

    1. Jag förstår precis känslan. Så var det här med, hon är så intresserad av mat att det tar över. Och det är ju faktiskt jättebra! Men visst kommer man att sakna dessa stunder ❤️ Hoppas det går bra efter nyår och att lillen sover bättre. Kram!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.