Full håll i gång och mest gillade.

En fullspäckad dag igår. En sån där då man är lite halvsvettig, konstant. Vi skyndade oss ut på förmiddagen hela familjen för att hinna göra bort lagårn innan C skulle iväg på plogning. Vi hann inte mer än ut inte det ringde och han skulle göra sig beredd. Shit också. Vi ställde snabbt ut balar i alla fall i racerfart så utfodringen blev klar.  In i bilen och så skjutsa iväg C till traktorn för att byta chaufför på plogsvängen. En fastkörning på gården först dock. Tur man har traktorn nära till hands!

Jag och barnen åkte sedan en snabbis upp till gammelmormor. Där det höll på att bli en till fastkörning men klarade oss med nöd och näppe.

Väl hemma sovning för barn och jag passade då på att göra lagårn. Snö överallt och portarna behövdes grävas fram för att kunna öppna. Men det gick ganska problemfritt men stressad över den där tiden innan barnen vaknar. Och så ringde kära kusin Linnéa att de var på gång.

Hann precis klart och ett snabbt klädbyte innan de knackade på dörren. En så himla uppskattad stund med långt-ifrån-kusinen som var uppe här bara ett par dagar. Hon som är en sån där äkta bästis att det inte spelar någon roll hur länge sedan det var vi träffades utan det är precis som om det vore igår.

En stunds prat innan mamman hoppade in i duschen, piffade sig lite, och så iväg. Och så detta konstiga, iväg helt på egen hand. Pappan hade kommit hem och tog läggning med barnen och mamman åkte på Julkonsert. Den årliga julkonserten här i kyrkan. Den jag alltid brukar vara med i. Men då det inte är orkester på samma sätt längre så blev det inte av. Så för en gångs skull satt jag i publiken! Så ovanligt men härligt också. Att bara sitta och njuta av vacker musik. Men visst satt jag och räknade takter, nynnade fiolstämmor och hade lite kliande fingrar till flera av låtarna…

Men ett härligt avslut på en håll-i-gång-dag.

Och idag har det äntligen slutat snöa. C har varit hemma hela dagen och i har jobbat ute. Storstädat foderbordet och så.

Och nu har vi satt oss i soffan. Morgondagen bjuder även den på en fullspäckad dag, Nyårsafton! Årets sista dag och den ser ut att kunna bli hur trevlig som helst!

Ha det fint så länge!

mittlivsombonde_full

Jag tänkte dela med mig av årets mest gillade bilder på min instagram @mittlivsombonde

Lite roligt att ta fram och minnas tillbaka på året! Självklart toppar Lillsnoffsans ankomst. Och Lilla P i en traktor verkar vara poppis också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.