Separationsdag.

Väckaren ringde strax före fem imorse för denna mamma. Just like the good old time!

Att kliva upp i ett tyst hus. Koka gröt för en person och höra kaffebryggaren gå, det var rätt trevligt måste jag säga.

Jag har ju som ni vet börjat jobbat några dagar här och där på den här nya gården. Och nu börjar det dra igång på riktigt. Så idag, en morgon och förmiddag på nya Borta- gården.

Pappan var hemma med lillstumpan och Lilla P på Järnsta.

När jag kom hem där runt lunch så var det bara att byta om till hemma-gårdens lagårdskläder och ta sig an dagens sysslor. Vi flyttade och grupperade om djur. Och i en massa plusgrader! Täckjackan på tok för varm att jobba i, underbart!

Hämtning av liten pojke och efter en för oss tidig middag så gick vi ut igen, hela familjen för kvällsjobb. Fixade en vattenledning så fler djur kunde flyttas till andra delen i lagårn, ströade och skrapade och så.

 

Hon som nöjt sitter och tittar på allt som händer, och somnar till slut när läggtiden närmar sig ❤

Ett av djurflytten var fjolårskalvarna. Kvigorna som fått gå med sin mamma ända till nu. Vi har valt att haft de lite längre nu under den kalla vintern så de får i sig mjölk från kossan. Det gör ju av med mera energi när det kallt.

Så ikväll var det rätt livat i lagårn. Jag kan tycka att detta nästan är värre än när man har mjölkkor då man skiljer mamma och kalva nästan på en gång. De bryr sig ju knappt men nu har de ju fått ett jättestarkt band mellan sig! Men det är ju naturens gång också, mamma och kalv ska ju lämna varandra till sist. Men de är ju bara på andra sidan i lagårn eller i gruppen bredvid så den kan ju prata med varandra i alla fall.

En dag med mycket göra och mycket gjort!

Går och lägger mig rätt nöjd. God natt!

2 reaktioner till “Separationsdag.

  1. Hej! Alltid lika mysigt att läsa din blogg. Hur är det på Järnsta, är det mest barn till bönder eller är det ett samhälle med villor och så i närheten av er? Inte meningen att låta fördomsfull på nåt sätt, jag vet bara inte hur jag bäst ska formulera mig. Tänker om det är fler som blir hämtade med traktor ibland 😉 Det låter lyxigt att också kunna gå till förskolan fastän ni bor på landet. Kan liksom inget om geografin där uppe hos er, eller hur tätbefolkat det är. Om du vill skriva ett inlägg om omgivningarna skulle det uppskattas, vilket är lilla staden och hur långt är det dit mm 😊 När ska lillasyster börja på förskolan? Får hon också plats på järnsta? Här i Halland är det kaos med platserna 😏

    Gilla

    1. Hej och tack för dina frågor! Sånt här tänker man inte riktigt på att förklara närmare så det kan jag absolut göra! Jag tänker att jag svara på dina frågor i frågestundssvaren som kommer inom kort! 😊

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.