Över-helgen-hyrd grävare intresserar alla!

Pappan åkte på Borta-jobb igår morse och vi andra var kvar hemma. Magen på Hedvig börjar bli bättre och en sista vab-dag hoppas vi var på sin plats.

En förmiddag ute med pumpning av det där däcket och så. Lite iordningstöllande för när kidsen sov sedan var det bara att lägga på ett kol!

Halmning och skrapning i lagårn. Det gick som hejsan! Men självklart sista balen jag skulle köra ut, sista metrarna så hoppar drivkedjan på halmrivaren av..! Men lite skruvning så gick den fint igen. Påväg från lagårn ser jag en av byborna svänga in på gården och så några till. Samling hos inför en liten intervju med en journalist (mer om det senare), jag i dyngiga kläder och stövlar. Stressad att springa in och byta om, ja då kommer lastbilen med grävaren!? Snacka om allt samtidigt! Men som tur var så behövde han bara veta vart den skulle ställas så ställde han av den.

Och som alltid efter allt-på-en-gång-stund så blir det sådär extra lugnt när den stunden är över. Våra närmsta grannar stannade på en kaffe när journalisten åkt och sedan åkte jag och barnen en sväng till Gammelmormor.

Och när vi kom hem hade pappan lite smått börjat bekanta sig med den där som kom med leverans, den över-helgen-hyrda grävaren.

Gissa om pojken var nöjd?!

Vi ska fixa lite ditt och datt på gården därav hyrningen.

Fler som tittade nyfiket på den annorlunda maskinen.

Mm, såhär ser det ut runt ladugården nu… Gegg, gegg och åter gegg.

Om en månad kan man gå här i träskor och det dammar av stegen. Så brukar vi säga varje år. Lika osannolik känns det den här tiden men lika bra stämmer det också. Turligt nog!

Vi var ute till läggningstid men någon, som var precis lika intresserad som brorsan, gjorde kväll i den spännande maskinen.

Idag lördag och en utedag väntas även idag! Hoppas ni får en fin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.