Lite om hur vi bor här i byn och dagens arbete.

Idag kom svägerskan med familj på förmiddagen. C har börjat köra ut skit med tippvagn till åkern (som sedan ska spridas med fastgödselspridare), en hel del som ska ut efter vinterns skrapade och tömning av hela djupströbädden. Så han körde lass på lass hela dagen lång.

Svägerskan var barnvakt så jag och ”svågern” kunde sätta lite fokus på att stängsla.

Först ut är alltså Hygget på andra sidan vägen.

Och där nere ligger vår gård. Jag fick en fråga för ett tag sedan hur vi bor, med grannar och så vidare och här ser man ju lite. Vi bor precis i början av byn, innan vårt hus är det typ 1,5 km utan bebyggelse. Och just i grannbyn åt det hållet så råkar Pontus förra förskola ligga, så därav att vi haft lyxen att kunna gå dit. Affären och ”centrum” ligger åt samma håll och dit har vi ungefär 7km. Närmsta granne är en bit upp på andra sidan vägen, ja där ingen bor just nu, men det är det huset vi ser från gården. Annars ligger vi rätt ensamt här nere och resten av husen i byn ligger på höjden. Vi var faktiskt i tidningen härom dagen för att vår by blivit så barnrik! Från att jag och syrran varit enda barnen under vår uppväxt till att det nu är elva stycken! Så roligt! Minns att jag var lite avundsjuk när mamma berättade att när hon var liten kunde de springa till varandra, spela fotboll och så, typ bullerbyn tänkte jag mig. Vi har aldrig haft gångavstånd till kompisar, jo en vän, två kilometer bort med en svinlång, brant backe att gå, cykla, åka spark uppför. Men nu är vi där igen, våra barn kan förhoppningsvis ha gångavstånd till sina vänner.

Så en liten parentes om hur vi bor här.

Vi fick några timmars stängsling gjord, vi blev inte klara men det sista tar vi imorgon.

Lillsnoffsan har fått feber som ett brev från gårdagens spruta så för henne en tidig kväll i säng. Och när Lilla P somnat hällde jag upp ett glas vin, satte mig på altanräcken och njöt en stund.

Nu säger vi godnatt, imorgon fortsätter stängsling och dyngkörning, godnatt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.