Helgjobb

Här sitter jag i tyst hus med en kaffekopp. Japp, jag har jobbhelg på Borta-gården. Normalt så dricker jag kaffet i bilen när jag åker men idag är det mycket mindre förberedelser inför dagen så jag har tid att dricka ur kopp här i köksfåtöljen efter min gröt.

Jobbdag borta går också. Pappan körde fastgödselspridaren på bortaplan också och hann såg jag inte ens igår. En sån där för dagen bortlejning och långkörning.

Det blev ingen kyckling av det sista ägget, det var inte ens befruktat, så tråkigt! Men! I helgen är det dags, imorgon är det tre veckor sedan vi la in i kläckaren så nu hoppas vi verkligen att det gått vägen och att det är några som ska börja picka sig ut! Då hoppas jag även på att de där två ruvhönrorna utan ägg nu kan bli adoptivmammor och ta hand om dessa nykomlingar.

Dösnorig har jag blivit också. Nästan sådär, att kan detta vara nån typ av pollentjosan?? Tvärtäppt och rinnig igår men det sitter liksom i hela tiden oavsett inne eller ute? Så jag lever i förnekelse och hoppas att det bara är en förkylning efter den kalla blåsiga dagen häromdagen. Aldrig någonsin känt av nån allergi så jag har inga planer på att bli allergisk nu!

Nej nu ska jag ta och åka till kossorna. Bara rutiner som att hämta kor och ge kalvar och sen åker jag hem igen (om det inte är något särskilt såklart) så rätt soft helgjobb!

Ha en fin helg alla ni!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.