Halkar efter men hoppas lite.

Jag halkar lite efter här.

Jag trodde att efter att jag vältat det allra sista förra veckan, att det skulle lugna sig lite i vardagen. Men det har som gått i ett ändå! Det märks på hus och hem också. Tvättkorgen fylls, golven är skitiga och gräsmattan glöms bort att klippa. Det som är så himmelens torrt men gräsmattan den har kraft minsann!? Och ”allt” det där som skulle göras i trädgården har liksom glömts bort helt…

Sån tur vi har att ha farmor här som kan få för sig att slänga in ett par tvättar, storstäda ett rum i taget och så, när hon inte är iväg och hjälper farfar med båten eller passar barn då något ska göras på gården.

Men nu har de åkt till Finland ett par dagar och pusslet blev med ens mycket krångligare igen. Med en bil som inte går (generatorerremmen har gått…) så får jag ta traktorn på mornarna till Borta-gården.

Och igårkväll stämde jag och mor träff för att ta en kvällspromenad med sovande barn i vagn. Jag skulle ”bara” stängsla klart det jag och barnen påbörjat på eftermiddagen.

Med en på ryggen och en springandes bredvid som hjälpte mamman att hålla ena endan av tråden eller sitta en stund med en nyckelpiga på armen.

Så var ett bara det sista kvar där på kvällen. Men såklart så tar det längre tid än man tänker så varken jag eller mamma blev förvånade. Hon fick sig en promenad med vagnen i alla fall och jag min promenad runt betet.

Och vackert var det, igårkväll.

Kossorna fick nytt att beta där i sena kvällen.

In till dusch och säng. C såg jag inte alls till igår då han kom hem sent.

Och imorse iväg igen tidigt. Lite spänd över dagen då jag skulle vara med att köra gräsvagn i skörden, något jag aldrig gjort förut! Men det gick bra och det var kul!

Kvistade iväg där på eftermiddagen för att hämta barn, naturligtvis hade vi glömt att det var ”sommarfika” på förskolan med picknick och så. Kutade in på affärn och köpte lite frukt och brummade sedan in med traktorn.

Men ikväll. Ikväll har det liksom varit en rätt normal kväll och det slår mig att det känns så himla längesedan. Förutom C’s födelsedag i söndags men då tog vi det ju lugnt av en orsak.

Så nu då, kanske kanske kan det bli några fler såna här kvällar. Önska kan man ju.

Nu rullar min man in på gården, han jag inte sett på två dagar, så nu ska jag springa och ge han en puss!

Trevlig kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.