Hemmadag på gården.

Torsdag och vi vaknar till en ledig dag.

Pappa C har varit ute och sandat hela natten så vi var tre stycken som gick upp och gjorde morgon. Drack kaffe och satte på Pippi.

När morgonkaffet var uppdrucket och gröten i magen och dagen igång så började mamman med städning. Barnen fick ta fram pysselllådan och fria händer. Pyssel och städning hör väl kanske inte ihop men då fick de hålla på och göra köksbordet till ett bombnedslag och jag kunde fokusera på andra änden i köket. Alla nöjda!

Efter lunch packades barn i vagn. Lillasyster somnade innan jag stängt åkpåsen. Det går fortfarnade ganska bra för storebror att åka vagn. Men han vill ju helst gå själv och såna prommisar brukar vi ju också göra. Men en sån här gång när mitt syfte är att få svettas lite så får båda åka hela vägen. Idag kom jag på den geniala idén att sätta på han hörlurar och så sätta på en sagobok! Mamman kunde flåsa bäst hon ville och inte behöva svara fyraåringen 30 gånger i minuten när man har en puls och flås så man knappt kan prata och Lilla P fick sin vila och inte lika tråkigt av att inte få hoppa ut och springa; Win-win!

Broddar på fötterna var ett måste idag på isiga vägar.

Lillasyster sov långsov så vi hade en mor och son stund när vi kom hem till gården igen. Klättrade i snöhögar, hälsade på hönsen och skottade in foder till de stora fyrbenta.

Vem får synas bäst i bild??

Vi hade hoppats på att få hem pappan till middagen då han åkte iväg på jobb när han vaknat men då blev det en sandningsrunda till.

Så det här med att det är alla hjärtansdag idag är inget som blev särskilt uppmärksammat.

Jo jag har haft världens mysigaste dag med mina små. Och vi åt smoothie till mellis och pannkaka till middag! Mycket festligt!

Så jag är helnöjd. Det är ju det som är det betydelsefulla. Vardagen med sina kära. Nu saknade vi ju en hel person hela dagen men det tar vi igen en annan dag.

Nu sover nybadade barn. Ögonen börjar kännas tunga hos denna mor också men jag ska stöka rent det sista nere nu och mysa en stund innan sängen och en tidig morgon imorgonbitti.

Och imorgon dyker det nog upp något spännande! Jag kommer kika så fort jag vaknar! Och självklart får ni se vad jag pratar om!

Trevlig kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.